luni, 16 decembrie 2013

Beculețe și circ

În weekendul recent încheiat Sibiul a făcut parte din categoria orașelor lumină. Las Vegas, New York, Hong Kong, păzea, azi-mâine vă întrecem! 

A ieșit lumea ca la urs, inclusiv poliția a fost pe străzi, redirecta traficul, nu mai existau locuri de parcare libere. Toată lumea își făcea poze cu instalația. Nu pozau instalația, se pozau pe ei cu instalația în fundal. Cu toată familia. Happy times. Mulți foloseau blitzul, pentru că există. 


În Târgul de Crăciun forfotă de oameni. Ceea ce e bine, inclusiv pentru business. Cel puțin până nu vine comisia specială a lu' Cindrea și le mai dă niște amenzi (5.000 lei) pentru că n-au ”vas volumetric verificat metrologic pentru măsurarea porțiilor de vin fiert de 200 ml” și servesc, ochiometric, 250 ml. 


Cine crede că din cauza a câtorva metri de luminițe, care n-au nicio legătură cu restul zonei, am devenit un oraș mai frumos, se înșeală. Deschideți ochii, oameni buni.


P.S. Acum 24 de ani lumea ieșea la Revoluție. Ieri, la București, se dădea cu gaze lacrimogene în protestatari. La Sibiu, fascinația pentru beculețe colorate atingea cotele maxime.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.