miercuri, 18 decembrie 2013

iOS: notificări bazate pe localizare, acum și în Sibiu

Apple a făcut de curând un update pe partea de server iar acum apar numele străzilor din Sibiu pe hărțile lor. Atât sub iOS cât și MacOS Mavericks. Asta înseamnă că putem folosi în sfârșit notificările bazate pe locație*. Și hărțile, bineînțeles :)


Primul lucru care trebuie făcut este configurarea informațiilor proprii din agenda telefonică. În Settings - Mail, Contacts, Calendars există secțiunea Contacts iar acolo găsiți elementul My Info. Probabil se află deja un contact selectat. Verificați dacă e cel corect și editați-l în agenda telefonică, pentru că trebuie setată adresa de acasă și, eventual, în funcție de preferințe, alte adrese suplimentare, cum ar fi cea de la lucru. 



Adresele mele au strada și numărul despărțite prin virgulă, fără alte prefixuri gen ”str.” sau ”nr”. Numărul casei nu e obligatoriu, hărțile nu cunosc deocamdată amplasarea numerelor pe stradă.


După ce ați introdus adresele pe care vreți să le folosiți, intrați în aplicația Reminders și creați o notificare nouă, în care să fie activată opțiunea ”Remind me at a location”, apoi alegeți din listă adresa dorită. Mai e un parametru important care se poate seta: ”when I leave” sau ”when I arrive” (at location).


Asta e tot, când intrați sau ieșiți de pe strada aleasă, în funcție de parametrul de mai sus, veți fi notificat. Cum ziceam, nu știe amplasarea numerelor, așa că vă va anunța de la colțul străzii.
________
(*) Știu că "locație" are altă semnificație în DEX, dar mi se pare cel mai potrivit termen, dat fiind că ”localizare” semnifică în IT traducerea și adaptarea unei aplicații la o anumită piață. Până la urmă, limba e vie și se transformă. Cam ca Jana

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.