miercuri, 11 decembrie 2013

Străinii încă au grijă de copiii noștri

La o întâlnire în Germania, la începutul lunii noiembrie, ne întreabă un coleg din Dresda dacă vrem să donăm câte 40 de euro fiecare, pentru cadouri de Crăciun - Christmas-in-a-box. După ce dăm banii, aflăm că erau pentru... copiii din România. Am simțit o ușoară jenă, transportat înapoi în mijlocul anilor 90, când orfelinatele horror și copii străzii țineau capul de afiș al presei internaționale. Cam penibil să mai strângă alții, la 24 de ani după Revoluție, cadouri și bani pentru copiii orfani din România, nu credeți? Însă asta arată că situația nu e roz, iar înțelepții conducători ai țării noastre sunt preocupați de chestii mai importante, gen superimunitate, n-au timp de fleacuri.


Știu, avem și noi grijă de ai noștri, există o grămadă de acțiuni și cauze pentru care se strâng bani de-a lungul întregului an și, cel puțin în Sibiu, orfelinatele primesc mâncare de la voluntari iar Christmas-in-a-box nu e un concept necunoscut nici aici. 

Spuneam că donațiile fac parte din normal în Sibiu, însă din câte am văzut pe la târgurile de Crăciun din Germania, unde de multe ori exista un stand care vindea vin sau țuică fiartă iar profitul ajungea la o casă de copii din România, banii strânși de ei merg în regiunile sărace, unde situația e mult mai tristă. Așadar concluzia e la fel de tristă: încă avem nevoie de sponsorizări de la străini și, per ansamblu, tot desculții Europei am rămas.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.