joi, 12 decembrie 2013

La Piraeus Bank approved are un sens special

Vineri, de Sf. Nicolae, ca să evit aglomerația din magazinele mari, am intrat într-o mică alimentară de cartier să cumpăr câteva chestii. Am făcut aroganța să plătesc cu cardul, iar vânzătoarea, amabilă, n-a avut nimic împotrivă. După ce-am băgat pinul, aparatul a scuipat o chitanță lungă, din care aceeași doamnă amabilă a dedus că tranzacția a eșuat. Explicația a făcut toți banii (blocați): aici scrie aproved, deci nu-i bine. Simultan, primesc sms de la BT, cum că banii au fost retrași de pe card.

Ușor nervos, îi zic că approved înseamnă confirmat și că banii mi-au fost retrași de pe card. Nu mă crede, iar eu constat că deasupra acestui approved mai scrie și tranzacție respinsă. Moment WTF... adică banca a aprobat respingerea tranzacției sau ce? 


Punem amândoi mâna pe mobile, ea sună la Piraeus, eu la Transilvania. Operatorul ei confirmă că tranzacția a eșuat, la mine durează mai mult, sunt pus întâi în așteptare, apoi întrebat unde stau, cnp-ul și mărimea la sprâncene - de parcă îi cerusem să-mi spună soldul sau să mute douj' de milioane într-un cont din insulele Cayman. Într-un final îmi confirmă superconfidențiala informație că tranzacția a eșuat, bag seama că nu s-a pupat ceva în sistemul interbancar. Banii, însă, tot blocați au rămas, a trebuit să plătesc cash. 

Din fericire, două zile mai târziu, am primit alt sms prin care eram anunțat că suma a fost deblocată, n-a mai trebuit să trec pe la bancă și să completez un refuz de plată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.