joi, 5 decembrie 2013

Pe scena medicală sibiană s-a închis cercul

Până de curând, singurul aparat cu rezonanță magnetică din Sibiu era la Spitalul Militar, cu care Spitalul Județean avea încheiat un protocol de colaborare. La începutul anului, în presa locală au apărut articole în care directorii spitalului județean ziceau:
Pentru 2013, pentru a menține actualul grad de clasificare a spitalului suntem obligați să intrăm în posesia unui aparat de rezonanță magnetică nucleară
Un alt detaliu din ce-am citit acolo:
În cazul comodatului, ar trebui găsit un proprietar de RMN, care să amplaseze un astfel de aparat în spațiile Spitalului Județean, aparat pentru care să fie încheiat un contract de comodat.
De curând spitalul privat Polisano a achiziționat un ”RMN ultraperformant și unic în țară”, lăudat în toată presa locală, din care rețin paragraful:
examinările se pot face în regim de Casa de Asigurări
Acest RMN este amplasat în Centrul de Imagistică Polisano, de pe strada Izvorului, adică gard în gard cu Spitalul Județean, pe un teren pus la dispoziție de CJ. Un articol pe tema aceasta găsiți aici.

Un medic tânăr din Spitalul Județean mi-a spus că din acest moment RMN-ul Spitalului Militar ”s-a stricat”, toate RMN-urile se fac la Polisano. 

Toată lumea e mulțumită: pacienții că beneficiază gratis de investigații cu echipament modern; Consiliul Județean că n-a trebuit să investească câteva sute de mii de dolari într-un RMN nou, ci doar să predea un teren; Polisano că-i amortizează CJAS investiția, iar Spitalul Județean pentru că își va păstra clasificarea.

Voi ce părere aveți?

4 comentarii:

  1. Deci banuielile mele se confirma. Oricum, cam prea vizibila toata intelegerea asta avand in vedere ca noul Polisano are intrare fix din curtea Spitalului Judetean si de langa urgente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca au incercat sa o ascunda. Referitor la amplasare, cum ziceam: trebuie ca aparatul RMN sa fie in (sau langa) spital.

      Ștergere
  2. Călin, mai era și este un aparat RMN, în Sibiu, pe Someșului, e drept că acolo nu știu dacă se fac examinări prin Casa de Asigurări de Sănătate.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.