luni, 19 ianuarie 2015

Buzz, buzz, SBZ

Începând de anul trecut, Aeroportul Sibiu are o echipă care se ocupă de PR și social media. Aproape tot tacâmul: newsletters, blog, cont Facebook, Twitter, Instagram și LinkedIn. Lăudabilă inițiativă, doar că-i lipsește un pic de maturitate. Nu-s convins că-i supervizează cineva sau internetul e locul lor de joacă nesupravegheat, ceea ce nu-i chiar bine, vorbim despre un aeroport cu un anumit public țintă, nu de fashion pentru domnișoare.

Extras din newsletter, textul e aproape identic în ultimele trei:


Cum, mă copii, ”DOAR la Sibiu avem wireless gratis”, cărucioare pentru bagaje, birou de schimb valutar, restaurant/cafenea și birou de informații? Cu ce vă comparați, cu autogara din Mîrșa?

E drept, în cel mai recent email au scos al doilea DOAR, acum suntem ”doar” singurul aeroport din țară cu wireless gratis, se pare că celelalte aeroporturi s-au rușinat și au cumpărat cărucioare de bagaje, au deschis birouri de informații etc. Oricum, putea fi mai rău, putea fi DECÂT la Sibiu.

Altă perlă e cel mai recent post de pe blogul lor: Haideți să mergem într-o aventură de iarnă la SBZ. Din nou, lăudabil că au petrecut o zi pe acoperiș, iarna, iar pozele sunt făinuțe, dar fiecare paragraf se încheie cu un smiley sau un semn de exclamare, abundă de expresii gen ”la greu” și ”agitaţie  constructivă”. Nu-i tonul pe care-l aștept din comunicarea OFICIALĂ a unui AEROPORT. 

Știu o sibiancă care se ocupă de PR și v-ar ajuta cu drag. Dați-i un telefon. Dacă nu, măcar inspirați-vă din ce fac alții sau scrieți despre chestii utile, gen posibilități de tranzit din aeroporturile destinație pentru low-costuri, o grămadă de lume e interesată de variante de a pleca mai departe din Dortmund/Stuttgart/Luton (taxi, autobuz, shuttle).

Copii, nu vă supărați, includeți și postul ăsta la ”altă agitație constructivă” (o expresie pe care n-aș vrea să o mai citesc vreodată, sună ca naiba), faceți-vă temele și creșteți o dată cu aeroportul (și țara).

P.S. Mai actualizați și secțiunea linkuri de pe site.

6 comentarii:

  1. Sau chestii de genul: "La Munchen, in 02.02.2015, concert Queen si Adam Lambert. Bilete cu plecare de pe SBZ incepand cu x EUR. Idem la Stuttgart in 13.02.15"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ceva nu exista! Aeroportul nu are voie sa promoveze tarifele companiilor aeriene!

      Ștergere
    2. Acum cine-i obtuz? :)) Atunci sa nu publice tarifele, sa publice cu ce firme poti sa zbori acolo si ce evenimente sunt de vazut.

      Ștergere
  2. Cred ca vedeti lucrurile mult prea obtuz. Oamenii respectivi fac o treaba foarte buna pe social media. Inevitabil creaza emotie prin fotografii! Apropo, blogul nu este o comunicare oficiala!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci vi se pare ca fac o treaba foarte buna pt ca au fotografii cu avioane si Fagarasii in spate si asta creaza emotie? :)

      Poate sunt obtuz, dar poate e un decalaj de varsta intre noi si vad altfel lucrurile. Poate am zburat de mai multe ori de pe Aeroportul Sibiu si alte aeroporturi si astept altfel de informatii si comunicare, nu copilarii.

      Blogul este o comunicare oficiala, in sensul ca reprezinta imaginea companiei, nu ca ar trebui sa contina comunicate oficiale. Cel mai simplu exemplu: sa puna un banc prost sau ceva la care nu detin copyright-ul si vedem ce se intampla:)

      Ștergere
  3. Draga Ana-Maria (n-o cunoasteti, o tanti usor isterica, autoare a unui comentariu care s-a oprit in spam) asa-i ca nasol sa te certi cu cel care modereaza comentariile? :)) Uite, ti-am raspuns doar ca sa-ti zic ca mananci rahat - daca chiar nu-ti păsa de parerea mea nu-ti pierdeai timpul sa faci compunerea aia din care n-am inteles mare lucru. Pace ție, dar caut-o in alte părți.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.