miercuri, 21 ianuarie 2015

Un ceas special

Am un ceas digital de noptieră, care proiectează ora pe tavan, să știi noaptea când deschizi ochii cât mai poți să te lăfăi în pat. Prin 2006 se sincroniza cu un turn din Germania și arăta ora lor, după câțiva ani și câteva pene de curent nu se mai sincroniza cu nimic și mergea cu un decalaj de vreo 30 de minute +/- 60 de minute, în funcție de ora de vară/iarnă. 

Era ok totuși, mă trezeam noaptea, făceam o scădere, aflam ora, mă culcam la loc - e plăcut să vezi că e aproape opt, dar să fie doar șase și ceva. Am încercat să-l reglez, dar cred că nu i-au conectat toate butoanele chinezii care l-au făcut, e un no name banal, însă primit de la bunicul meu, așa că nu-l arunc cât timp merge. Marți aproape i-a venit sorocul: l-am scos din priză, i-am scos și bateriile, apoi l-am repornit. Arăta minute industriale... cred:


Tot încercând să-l reglez am reușit să-i setez și alarma. I-am zis soției că nu pot estima exact momentul, dar să nu se sperie dacă o trezește un țiuit la 5:87.

I-am mai dat o șansă și l-am resetat din nou. Și-a revenit. Pentru că era aproape ora 23:00 și pentru că știam să reglez orele, dar nu și minutele, am așteptat până la fix și l-am setat cum trebuie. Până la următoarea pană de curent suntem ok. 

P.S. N-are sens să vă chinuiți să-mi explicați cum ar trebui reglate minutele, că am încercat orice variantă și combinație, știu să reglez un ceas digital normal. Însă ăsta e special. De exemplu apăsând pe tasta aia cu săgeți nu se întâmplă nimic, niciodată. Poate e ca-n bancul cu Bono care aplaudă pe scenă.

2 comentarii:

  1. Ar trebui sa-i pui un UPS. Scapi de "necazuri". 😈

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I-ar fi suficiente bateriile, daca mi-as aduce aminte sa i le inlocuiesc din cand in cand :)

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.