marți, 13 ianuarie 2015

O inițiativă ratată: chioșcurile de presă

Dacă am compara Sibiul cu Alexandria sau Calafatul am observa că suntem mult în față. O comparație cu Viena nu este în avantajul nostru, așa că, deși obositor, ar mai fi câte ceva de criticat la orășelul nostru și onor administratorii lui.

Să fie clar: o fac pentru că-mi pasă și sper că se îmbunătățește ceva, nu din schadenfreude și cârcoteală gratuită. Nu cred că rolul nostru e să fim cetățeni pasivi, doresc ca toți cei cu funcții publice să simtă presiunea opiniei publice. Nici n-am impresia că nu doarme cineva noaptea dacă-i ating domeniul aici, dar câteodată valurile se amplifică. Știu, există și alte modalități, vă invit să le abordați voi dacă doriți.

Scriam în ianuarie 2014 de marele fâs al chioșcurilor de presă amplasate prin cartiere, în era Internetului. Cel din poza de mai jos, de pe strada Hațegului, stă abandonat de mai bine de un an. Între timp are geamurile sparte și în curând va deveni un focar de infecție, fix în fața unei școli. E cazul ca Primăria să-și recunoască eșecul și să-l trimită acolo unde se duc chioșcurile să moară sau să-i găsească o altă utilitate, că vremea presei tipărite în mega tiraje nu se mai întoarce. Păcat de el, că era șic și modern, precis n-a fost ieftin.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.