miercuri, 7 ianuarie 2015

Iarna pe ulița încă troienită

M-am grăbit cu laudele în decembrie, între timp situația a revenit la ”normal”. Strada Gimnasticii arată așa, la trei zile după ultima ninsoare consistentă. Toate străzile secundare sunt la fel.


N-am pretenția să vină Primăria să-mi curețe trotuarul, l-am deszăpezit, așa cum am strâns zăpada din curtea alor mei, am eliberat două locuri de parcare pe strada lor și încă patru în fața blocului, poate-poate o să prind și eu unul seara când mă întorc acasă. La serviciu am curățat împreună cu colegii atât curtea cât și locurile de parcare de pe stradă. 

Umblu, ca un domn, cu laptopul și lopata în portbagaj. E drept, lopata ajunge și-n mașină, noroc cu deschiderea pentru schiuri. E bună, cu ea am eliberat toate acele locuri de parcare și o mai țin, că nu știi unde ajungi prin oraș și dai de un dâmb alb. Nu, nu vreau lopată compactă, la câtă zăpadă a fost încă aș mai fi văslit cu ea. Nici tracțiunea spate nu e un factor, vorbim de scos strada de sub nămeți.



Poate am pretenții absurde, dar măcar acum, după trei zile, aș vrea să intre un plug și pe străzile secundare, să nu-mi fac praf spoilerul și bara prin nămeții ăștia înghețați. Sau măcar să înceapă să strângă zăpada din giratoriile importante. Știu, costă, dar nu trebuie des, doar atunci când ninge consistent, de 4-5 ori pe sezon. Nici nu e nevoie de ditamai utilajul, acele jeep-uri cu plug sunt suficiente.

2 comentarii:

  1. am auzit luni o remarca a cuiva care nu-l iubea tare pe Klaus inainte, ca se simte ca nu mai e el primar; ca pe vremea lui se putea circula dupa ninsori prin piata mare si scarile care coboara catre orasul de jos(o masina cu lama ingusta facea alei in piata si erau curatate scarile), acum nu;

    sa auzi si alta parere, in care oameni care si-au curatat trotuarele si locurile de parcare straduta ingusta, au fost blocati de gheata dupa trecerea lamei.

    o sa vina sambata ploaia si se vor nivela toate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca e mai bine sau nu, mie mi se pare la fel :)

      Din cauza zapezii care s-ar strange pe trotuar ziceam de acele masini cu lama mai ingusta, s-ar elibera un sens de mers pe strada si ar fi mai flexibile in a strange zapada din loc in loc, neingropand masinile parcate. Bine, daca ar fi bani si s-ar dori, ar putea veni cu tractorul si incarca direct in remorca mormanele. Nici nu trebuie curatat totul, macar aduse strazile la un minim de practicabilitate.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.