vineri, 4 februarie 2011

Mă învățați să fac popcorn?

Acum vreo doi ani mi-am luat cel mai tare cuptor cu microunde pe care l-am găsit. Cu grill, cu o grămadă de opțiuni, o nebunie, un Veyron al cuptoarelor, mândria oricărei gospodine. Dar nu și a mea. Pentru că eu în majoritatea cazurilor prepar în el... popcorn. Și îl arde!! Jumătatea care înflorește mi-o face scrum iar jumătatea cealaltă n-apucă să se mai desfacă - din cauza norilor negri, alarmei de incendiu și a mirosului de ars.
Problema e că nu are trepte reglabile de putere, de fapt are, dar nu mă prea ajută, adică e doar puterea maximă cu diverse intervale de pauză între emiteri, așa că ultima oară am reușit măcar să nu-i ard de tot pe ăia făcuți. Ba chiar am citit și instrucțiunile! Am parcurs toate cele 30 de pagini, am învățat să fac trei feluri de plăcinte, friptură, mici și somon afumat iar când am ajuns la ultima pagină, la mențiuni, scria așa: se poate face și popcorn, citiți instrucțiunile de pe ambalaj. Argggg!

5 comentarii:

  1. naaasol!! Cumpara altul asta clar nu e bun!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cumpara un aparat dedicat si lasa bucataria in seama profesionistelor :D

    http://www.shopmania.ro/magazin~online-394_aparate-diverse~produs-severin-3751~p-7208929.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Va banuiesc ca vreti sa-mi luati microundele la second hand. :D

    Mizerie din asta am avut acum 20 de ani, se tot ardea, cat ne-am chinuit cu ea... dar facea un popcorn de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sezi linistit, ca popcornul e de vina. Asa patesc si eu, desi il pazesc cu 1000 de ochi. Puti incerca sa faci popcorn din boabe varsate, nu de-alea schicki micki de Star cu chinicale gata-n ele. Le pui intr-un vas termorezistent cu capac si te instalezi comod in fara microundei, pentru ca este mai multa nevoie de tine decat crezi. Inas se face popcornul, si e si sanatos, fara grasimi.
    Good Luck... eu nu am avut niciodata rabdare, desi o prietena asa ii face si ii merge.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu vreau sa te invat sa faci popcorn, n-ai vrea mai bine sa-i mancam?A1

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.