miercuri, 16 februarie 2011

Multă atenție la nevoile clientului

Mi-am făcut ieri timp în pauza de masă și am mers la BT pe Centru ca să-mi schimb cardurile (unul de credit și unul de debit). Totul bine și frumos, doar că domnișoara responsabilă cu ele avea promoție la Mastercard Gold, card de debit, să-l botezăm MGD. Cu cip, cu facilități, cu asigurare de călătorie, dar și cu 0,2% comision de extragere și taxă anuală de 80 de lei. Mă convinge să-mi schimb cardul de debit/salariu cu ăstalalt, pentru cip, nu pentru altceva - în străinătate începe să conteze, unele magazine refuză plata dacă n-are cardul cip, plus că o să pot face plăți pe internet direct cu cardul de debit. 

Eu scriu formularul pentru MGD, ea-mi ia cardul de debit nou nouț Visa Electron și mi-l distruge. Anterior mi l-a distrus și pe cel care expira. MGD urma să fie înlocuitorul VE, nu merg ambele în paralel, au același cont la bază. Ridic privirea din foi și îi zic: 
- pe ăsta nou când mi-l dați? 
- peste o săptămână, răspunde ea candid. 
- și eu ce fac până atunci, că nu m-ați întrebat dacă vreau să scot niște bani, mi-ați distrus ambele carduri și m-ați lăsat fără finanțe! îi zic, amuzat doar, pentru că scosesem întâmplator niște bani ieri.
- aveți cardul de credit, răspunde ea netulburată.

Mișto, nu? O săptămână o să trăiesc din împrumuturi.

Later edit: ca să nu ne luăm prea în serios, vă menționez că se pot scoate bani de la ghișeu sau se poate bea pe datorie :))

11 comentarii:

  1. Asa e ea, nu ai ce-i face. Credeam ca ia decizii de una singura doar cand e vorba de cunoscuti, dar se pare ca nu stie unde sa se opreasca. Uff BT vietii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam ca doar eu am patit aventuri transcedentale cu BT.

    Chiar astazi mi-am deschis si eu cont, fiindca imi trebuie card.
    Mai tata, ce interogatoriu pe madama.Acum inteleg de ce vroia ea sa imi bage pe gat ceva ce nu cerusem...Bineinteles, tot peste o saptamana o sa beneficiez si eu de binefacerile cartonasului.
    Imi venea sa ma scol de pe scaun si sa o las cu formularele in fata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu prima ocazi cand vin in tara, imi inchid toate conturile de la BT. La ei totul e prea complicat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Totusi sa stiti ca eu sunt multumit de ei. Sunt multi angajati amabili si n-au facut mizerii mari niciodata. Internet bankingul e decent.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ieftinealaaaa la Brd cardul Gold e 200 lei :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici eu nu am avut probleme mari cu ei, pana de curand, cand am constatat ca nu pot scoate euro de la ATM. Cel putin nu de la cele 25 de ATM uri incercate. De pe cardul de lei pot, dar nu si de pe cel de euro. Ca sa elucidez "misterul" am sunat la Tel Verde, care dupa 10 minute de cost suplimentar mi-au recomandat sa fac un drum pana la agentia de la care am ridicat cardul. Fiind la numai 2.000 km, am sunat-o pe domnita care ti-a distrus cardul si care le fel de senina mi-a spus sa sun la Tel verde.
    Acum ma intreb daca mai are sens sa fac cost suplimentar sau sa dau banii pe biletul de avion.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Shnucky - de aia-mi fac la BT si nu la BRD ;)
    @Alina - neplacut. O fi vreo explicatie logica... pe mine m-au rezolvat de fiecare data la tel verde cand am avut probleme cu platile pe internet. Bani am scos cam de oriunde am incercat in lumea asta de pe Mastercard BT.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pana de curand nu am avut probleme cu cardurile BT. Poate e al meu mai sensibil si face alergie la bancomatele italienilor. Explicatii logice cu siguranta sunt, ramane sa aflu care din cele 3 primite este cea corecta.
    Intre timp am identifiat un ATM pentru carduri cu PIN din 4 cifre, sper sa ma aleg cu ceva euro diseara, nu de alta dar in Bari nu se bea pe datorie :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Alina, acum m-am prins in sfarsit cine esti :)
    Succes cu euroii si macaronarii!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.