luni, 28 februarie 2011

O activitate care mi-a făcut multă plăcere

Aşa cum poate câţiva ştiţi şi la restul nu vă pasă, sunt şi moderator al forumului neoficial al echipei sibiene de baschet csufans.sibiul.ro. În jurul lui am coagulat o echipă faină de suporteri, meritul îi aparţine în primul rând lui Tudor şi familiei Solomon (Monica şi Corne), care au avut iniţiativa. Nu ştiu exact detaliile, pe atunci îl ştiam doar pe Corne, dar în alt context, jucam baschet împreună duminica, dar cred că Tudor a avut primul forum gratuit, apoi când s-a închis acesta a făcut Monica altul, tot gratuit. În 7/11/2005 s-a lansat forumul actual, Ovidiu Şopa i-a pus la dispoziţie Monicăi platorma sibiul.ro la rugămintea vărului său, Claudiu Hila, alt fan înfocat. Apoi s-a răspândit vorba printre cei din galerie, vechi susţinători ai baschetului, am aflat şi eu, m-am înscris, am început să avem tot felul de discuţii, unele mai spumoase, altele mai încinse, de-a lungul anilor am crescut şi am... decăzut, o dată cu echipa aş putea spune. 

Din punctul meu de vedere, forumul este locul unde mi-am format mâna la scris, memorabile sunt discuţiile conexe aflate la "Subiectul lui Călin" unde ne aberam pe orice temă amuzantă - tineri şi cu timp liber. Între timp priorităţile majorităţii celor de acolo s-au schimbat, timpul liber e mai puţin, noua generaţie de forumişti are câţiva reprezentanţi de valoare dar ar mai fi loc de mai mulţi - probabil o să apară dacă echipa o să joace bine şi o să atragă lumea la sală. 

Interesante, pe lângă discuţiile legate de meciuri, sunt şi linkurile spre articolele din presă, care agreghează aproape toate ştirile din baschet relevante în ultimii 6 ani precum şi subiectele dedicate juniorilor, pentru că pe ei nu-i promovează mai nimeni.

Revenind în prezent: astăzi m-a contactat Monica, "mama" forumului, cea care l-a bibilit şi ţinut sub control de-a lungul anilor, pentru a-mi spune că renunţă la partea de administrare. Decizia nu e pripită ci logică: Asociaţia "Al 6-lea jucător" are planuri mari şi cu forumul, o să-l integreze site-ului asociaţiei www.csufans.ro. Noi neavând timp mult la dispoziţie, Monica în calitate de administrator/designer/programator, eu ca moderator, e firesc să-l predăm unora care vor şi pot să facă treabă. Bineînţeles, nu ne retragem complet, rămânem membri, cititul forumului este o activitate zilnică pentru mine, de acum o să fie mai uşor pentru că nu va trebui să încerc să găsesc formule de compromis între bici şi zăhărel, pentru a nu lăsa unele situaţii tensionate să scape de sub control. 

Cam atât am avut de spus, dacă mai îmi amintesc ceva relevant o sa fac un update :)

Monica, multumesc de încredere şi de excelenta colaborare! 
Dragilor, a fost onorant să vă bat la fund! :)) 
Hai CSU!

0 comentarii: