luni, 27 februarie 2012

De văzut

1. The Iron Lady - o dramatizare a vieții prim-ministrului britanic Margaret Thatcher - nu e un documentar așa că nu prea se insistă pe reușitele vieții ei politice, deși pe mine m-ar interesa și acestea. Am avea nevoie și noi de cineva care să reducă toate cheltuielile excedentare și să închidă ramurile nerentabile pentru a relansa o economie sănătoasă. Dacă se poate fără un război tip Falkland și fără a-și face probleme de imaginea publică și de următoarele alegeri. Meryl Streep face un rol bun și s-ar putea să fie una din principalele candidate la Oscar.

2. Discovery Channel - Cruise Ship Disaster, Inside the Concordia - un documentar despre recentul accidentul maritim, cauzele lui, norocul oamenilor de la bord și ce poate fi îmbunătățit. Cu imagini filmate de pasagerii de la bord și declarații ale supraviețuitorilor. Schettino a fost într-adevăr un diletant și merită pedepsit.

3. BBC - This World Inside the Meltdown - alt documentar, de data aceasta despre dezastrul de la Fukushima, eroismul angajaților și al pompierilor din Tokyo aduși pentru răcirea reactoarelor. Deși nu perfect, guvernul japonez s-a comportat mult mai responsabil față de alte țări cu experiențe similare. Nu neaparat și Tepco.

4. This Must Be The Place - Sea Penn în rol de goth rocker ajuns la 50 de ani, genul solistului de la The Cure, în căutarea torționarului tatălui său. Filmul nu-i așa spectaculos ca rezumatul, dar are o coloană sonoră de excepție și câteva momente de joc actoricesc magistral. Dacă treceți de începutul weird, s-ar putea să vă placă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.