vineri, 3 februarie 2012

Scurte

1. Cât timp am fost plecat în delegație am lăsat mașina la ai mei în curte. Dragul de tata, om cu experiența Daciei la bază, s-a dus după câteva zile și mi-a pornit-o, numai așa, că-i frig afară. M-a amuzat ideea, că doar nici la noile Dacii nu mai trebuie să le faci asta, darămite altora. Ei bine, când m-am urcat azi în ea și am pornit-o mi-a apărut pe bord că ar fi cazul să o duc la service. Și-a revenit după un pic de mers prin oraș, probabil i-a dereglat frigul ceva senzori. De fapt dacă întrebați la orice service, la -20 de grade mașinile o cam iau razna și le pică electronicele, am pățit-o cu Renault în garanție, au pățit-o și alții cu BMW-uri. Așadar vechea Dacie, pornită din când în când, s-ar putea să fi fost mai fiabilă la temperaturi siberiene.

2. Ședință în Germania. Discutăm chestii și un neamț zice o expresie de-a lor, ceva gen ”prăjitură cu frișcă”, cu sensul de maximul luxului sau al confortului. Mă întorc către colegii mei, le zic: avem și o expresie din asta - pită cu șnițel. Pe-ai mei îi bufnește râsul iar nemții au devenit interesați când au auzit de snitzel și m-au pus să le traduc, dar n-au fost impresionați, pentru ei șnițelul e ceva banal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.