miercuri, 22 februarie 2012

Zboară, becule, zboară!

Nici becurile nu mai sunt ce-au fost. Mi-am renovat apartamentul în 2006 iar acum au început să cedeze primele becuri instalate atunci. M-am dus să cumpăr altele, notându-mi întâi ce scrie pe cele vechi şi făcându-le poze. Produse de aceeaşi firmă nu se mai găsesc, a trebuit să iau un spot cu mine ca să dau peste ceva similar De fapt fără ajutorul unui angajat nu m-aş fi descurcat, nimic nu mai seamănă: culoarea, puterea şi uneori nici forma. Becul lămpii din living nu mai exista în varianta de 40W a trebuit să iau de 60W. Becul veiozei la fel, nu mai există pe piaţă, a trebuit să iau unul economic, scump ca naiba, care se încălzeşte greu şi trebuie să aştept după el până pot citi. Veioza mea permite trei trepte de intensitate, dar numai cu becurile clasice, cu cel economic nu există decât o treaptă: lumină uşor chioară.

Se pare că ideea asta cu eco n-a prea fost implementată bine. Cineva n-a înţeles adevăratul scop: aceleaşi funcţii cu consum redus de curent. Nu cred că era specificat în cerinţe lumină ca la opaiţ şi cost de achiziţie de patru ori mai are decât al unui bec normal. Am plecat acasă cu vreo 2-3 becuri de 40-60W şi vreo 30 de lei mai uşor. Pun pariu că în şase ani o să se ardă şi eco-urile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.