vineri, 23 ianuarie 2015

Popcorn Time

Nu-i frumos să încurajezi pirateria, dar dacă însuși Netflix o menționeză pe nume, să vedem de ce se teme industria de filme/tv/streaming de aplicația Popcorn Time

Pentru cine nu o cunoaște, sistemul e următorul: nu mai trebuie să cauți filme pe torenți și să aștepți până se descarcă complet, doar îți alegi ce vrei să vezi iar aplicația începe să aducă fișierul și, după ce s-a creat un buffer inițial, filmul începe să ruleze, în același timp descărcându-se mai departe în fundal.


Pe lângă filmul propriu-zis, mai sunt oferite câteva opțiuni utile: rezoluția (720/1080p), subtitrare în diverse limbi, VPN pentru anonimitate și posibilitatea de a șterge fișierele downloadate atunci când aplicația este închisă. 


Pe lângă versiunile pentru Windows și Mac OS, există și variante pentru sisteme mobile și Linux, pentru iOS necesită, logic, jailbreak. Țind cont că eu fac streaming pe Apple TV,  Popcorn Time nu-mi e util, însă cine se uită la filme direct pe laptop sau conectează o tabletă Android la tv s-ar putea să o considere o opțiune interesantă, nu mai trebuie să-și bată capul cu torenți, trackere, site-uri cu release-uri, subtitrări și transcodare.

În matie 2014 Zoso scria: ”mare minune să reziste 3 luni”. Aproape un an mai târziu, Popcornul e încă valabil, merge decent, oferă filme și seriale actuale - tot gratis, că doar nu dau de la ei. Ne mirăm în continuare.

1 comentarii:

  1. A avut partial dreptate zoso, PT cel original s-a dus repede, astia sunt urmasii care au preluat codul open source. Sunt cel putin 2 variante pentru desktop si una de Android, bineinteles nu de pe Google Play.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.