miercuri, 28 ianuarie 2015

Trei filme bune

Din valul de filme cu diverse pretenții din ultimele două luni am selectat trei care mi-au plăcut. Nu m-a entuziasmat The American Sniper (până și americanii îl fac praf), John Wick, The Imitation Game (povestea e departe de adevăr), Predestination, Taken 3 (vorba unui coleg: în curând apare Taken 20, când cineva răpește pisica unui necunoscut), Unbroken sau A Most Violent Year. Birdman n-a fost pe gustul meu, dar dacă doriți să vedeți ceva similar, cu o tentă de umor, încercați The Humbling

Gone Girl mi se pare ușor tras de păr; n-am văzut încă The Theory of Everything dar de-a lungul timpului am citit și vizionat alte materiale despre Hawking și nu știu cum m-ar putea surprinde ăsta, Interstellar interesant, pe alocuri foarte bun, mai ales dacă citiți un pic despre cercetarea găurilor negre și modelul matematic care stă la baza simulărilor. El ar fi prima recomandare, nesurprinzătoare.


Surpriza vine din Turcia, câștigătorul Palme d'Or: Winter Sleep. O poveste lungă de peste 3 ore, în care nu se întâmplă mare lucru dar nici nu pierde timpul cu clișee, cu o tensiune mocnită și niște imagini spectaculoase de-ți vine să pleci mâine să vizitezi Anatolia. Faceți-vă timp pentru el. 


Mi-a plăcut mult Whiplash, dacă iubiți muzica, de orice gen, o să stați lipiți de televizor la filmul ăsta, vă promit. Iar J.K. Simmons merită un Oscar. Nu vă povestesc mai mult și nu vă uitați la trailer, porniți direct filmul :)


2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.