miercuri, 3 februarie 2010

First among equals

Îmi place cum scrie Jeffrey Archer așa că de câte ori găsesc o carte de-a lui o cumpăr. Îmi place și Jeffery Deaver, cel cu Bone Collector și le-am pus romanele celor doi pe un singur rând în bibliotecă, așa că e o inflație amuzantă de Jeff(e)r(e)ys, cineva poate crede că e obsesie.  La Dresda am găsit într-o librărie o reeditare a cărții lui Archer scrisă în 84, parțial pe baza experienței sale în Parlamentul Britanic peste care a brodat o ficțiune sănătoasă despre patru politicieni și carierele lor. Cartea oferă o perspectivă intimă asupra jocurilor puterii, prieteniei dintre opozanți politici sau antipatiei dintre susținătorii aceluiași partid, asupra faptului că nu tot ce e în fața camerei de filmat și a opiniei publice este real și o recomand celor care vor să înțeleagă un pic mai mult din politică fără a se implica direct.

3 comentarii:

  1. Subscriu pt Archer. In romaneste majoritatea cartilor sale sunt publicate de editurile Vivaldi si Rao. Fara implicare directa nu cred ca se poate "cunoaste" politica. Decat la nivel de literatura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Dorian,
    multumesc pentru informatii. Am omis sa specific ca ma refeream la politica facuta de "lorzi si gentlemani". O fi ea descrisa romantat dar cred ca este totusi la alt nivel decat a noastra (si aici ma refer la toate scandalurile care intr-o parte se lasa cu demisii si in alta cu dispret). Bineinteles, opinia este a unuia din afara. Cum pe aceea nu cred ca o sa o pot cunoaste din interior iar pe a nostra nu-mi doresc, ramane literatura. Fara (prea multa) rautate: nu trebuie sa calci intr-un rahat ca sa-ti dai seama cum miroase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfect de acord cu categorisirea tipurulor de politica si reactia vis-a-vis de scandaluri. Din nefericire, pe noi ne influenteaza politica noastra, oricat de mult am vrea sa fugim de asta. Iar cu rahatul:), nu cred ca e corecta asocierea acestui produs uman cu politica romaneasca. Dar asta e o discutie mult mai ampla.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.