luni, 22 februarie 2010

Multiparker. Madrid

Un filmuleț de prezentare pentru un sistem de parcare subterană automată, avand ca avantaj optimizarea spațiului, pentru că se renunță la căile de acces, iar ca dezavantaj principal faptul că dacă se strică ai pupat cămila și ai devenit pieton. 

Referitor la acest dezavantaj, cineva mi-a povestit cum și-a lăsat mașina într-o astfel de parcare din Dusseldorf iar la plecare era defect sistemul așa că a trebuit să meargă acasă cu taxiul, pe banii companiei care administra parcarea, bineînțeles. Locuia într-un orășel din apropiere așa că distracția a costat 50 de euro. Defecțiuni dese, calea spre un faliment rapid.

Câteva date tehnice despre parcarea din film:
- capacitate de 155 de locuri
- maxim 3 minute timp de recuperare a mașinii
- 2 porți de acces

Ceva asemănător există și în industrie, nu pentru mașini ci pentru materiale și produse finite: depozite robotizate. Au o poartă de intrare și una de ieșire iar tot ce se întâmplă în interior e controlat de un robot și un sistem informatic, care știe în ce locație e amplasată marfa.

1 comentarii:

  1. interesant. am mai vazut astfel de sisteme dar acolo daca nu ai tras frana de mana calumea ai pus-o :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.