luni, 14 iunie 2010

Eric Clapton Live

Ca orice concert la București și acesta a trebuit să înceapă cu întârziere pentru că n-a venit lumea. La 20.30 prezentatoarea lansa apeluri disperate ca spectatorii să-și ocupe și să înceapă show-ul. După 10 minute apare slabu' de Geoană cu ”Mihaela, dragostea mea” și doi SPP-iști. Nu-i vorbă, și prezentatoarea era blondă veritabilă, ni-l prezintă pe ”marele nostru artist” Eric Clapton. O fi având buletin de Marea Britanie. De bucureșteni m-am scârbit definitiv, am avut locurile chiar în primul rând din spatele secțiunii VIP, central, foarte bună vizibilitate, așa că le-am urmărit comportamentul mai bine decât îmi doream, până și la concert încearcă șmecherii, schimbat locul plătit cu unele libere la secțiuni mai bune, căutat să se bage în față în orice situație, păcatele uzuale.

Concertul a durat fix două ore, rock și blues de excepție, multe cover-uri și multe solo-uri.  Winwood e poli-instrumentist dar excelează la clape, Clapton cântă dumnezeiește la chitară, amândoi au făcut un show care a meritat tot efortul.  Remarcabile au fost Layla, la chitară acustică, Crossroads, un powerblues și Cocaine, ultima din set-list, extinsă și ea. Mențiune specială Voodoo Child a lui Hendrix lungită și remodelată la aproximativ 15 minute! Din păcate bis-ul a fost scurt, doar o piesă, la fel și plecarea de pe scenă, fără un ”goodnight Budapest”, fără prezentarea trupei, fără nimic. Din fericire, dacă ați ratat concertul îl puteți asculta cumpărând CD-ul sau DVD-ul celor doi ”Live at Madison Square Garden”. Conține aproximativ același set-list fiind tot din acest turneu.

Mai multe detalii și filmulețe pe Hotnews:

1 comentarii:

  1. Wow, ma bucur, ce coincidenta! Pe 13 am fost la B.B. King, prietenul lui Clapton. Multzam, o surpriza placuta sa aflu cate ceva despre concertul de la Bucuresti! Mi-as fi dorit sa fiu si la Clapton, si Winwood in plus.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.