joi, 12 mai 2011

Biserica din Richiş

Cine trece pe lângă mine pe drumul de întoarcere de la Biertan? Nebuloasa, în a ei Skoda galbenă cu număr de TM, imposibil de trecut cu vederea, însoţită de alte bloggeriţe timişorence, tocmai se întorceau din Sighişoara. O sun, îmi zice că merge spre Richiş unde o aşteaptă un ghid şi să fac bine să întoc maşina şi să mă culturalizez şi eu. Doar dacă n-o cunoaşteţi nu ştiţi ce putere de convingere are, aşa că am întors deşi nu-mi venea să-mi chinui maşina încă o dată pe drumul acela.

Ajunşi la Richiş ne-am întâlnit cu Herr Schaas care ne-a predat o lecţie de istorie romanţată şi amuzantă. El era cloşca iar bloggeriţele erau puişorii care-i sorbeau cuvintele - se vede şi din poze. Relaţia afectivă a fost imediată,  am prins toţi drag de bătrânelul simpatic şi povestitor. Un personaj de poveste, într-un sat decăzut, doar el şi drăcuşorii lui. N-am de gând să mai descriu o dată ce ne-a povestit el, pentru că am filmat şi pentru că au făcut fetele acest lucru:
EVZ: O după amiază la Richiş (cea mai completă redare)

Daţi click pe "Aflaţi mai multe" şi o să vedeţi filmuleţele precum şi alte poze.






1 comentarii:

  1. l-am cunoscut si eu pe dl. Schaas, ne-a oferit cel mai interesant si original ghidaj din cate am trait prin bisericile fortificate din transilvania. E foarte frumoasa biserica, mie mi-a placut mai mult decat Biertan, probabil tocmai datorita povestilor ghidului, pe care nu le citesti in nicio carte :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.