marți, 24 mai 2011

De data asta noi am pus coada la prună

Îmi place Radu Naum, inclusiv când scrie prostii. Nu grave, doar o singură chestie m-a deranjat la ”România ca un spriț de vară”.  Nu e vorba de fotbal - cui îi (mai) pasă la 5 minute după un meci dacă am luat bătaie sau am câștigat? Nu-s insă de acord cu clișeul ”două naţii setate pentru vecie de turci” pentru simplul fapt că măcar o treime din țara asta are legături mai puternice cu vestul decât cu estul - Transilvania, Banatul și Maramureșul au avut norocghinion de alt setup care a marcat mai adânc decât le-ar face unora plăcere să recunoască. Nu cred că pe iobag l-a încântat că groful lua pielea de pe el și o trimitea la Viena, nu la sultan la Istanbul, dar între regățeni și nație e totuși nițică diferență (exces intenționat de țâuri).

Dați-mi în cap cu excepțiile și vă pun un filmuleț cu pietonii care așteaptă la stop să se facă verde (da, da, singurul semafor de la noi din sat); nu-mi vorbiți de bacșiș că mita e internațională. Mă scuzați dacă mai cred că suntem mai buni decât în enunţul domnului Naum.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.