miercuri, 4 mai 2011

Cu respect pentru marcă

Pentru că mi-era maşina ornată cu niscaiva găinaţ de zburătoare, ieri în pauza de masă am zis că e cazul să n-aştept ploaia şi nici vreo corodare a caroseriei şi am curăţat-o. După care mi-au picat ochii pe sigla de pe botul maşinii şi am avut un şoc: era degradată într-un hal fără de hal, W nici nu se mai vedea, dispăruse în nirvana plasticului. Mi-a crescut tensiunea instantaneu, am înjurat toată industria auto germană şi nu înţelegeam cum se poate transforma o siglă nouă într-un ciuruc în doar câteva zile de când nu mă mai uitasem la ea. M-am dus la cea din spate, şi aia mai că pica jos singură, iar albul nu mai era alb ci gri. "Păi e posibil ca o maşină încă în garanţie să păţească aşa ceva? Dacă îmi spun că nu acoperă garanţia cazuri din astea? Nu mă duc la OPC şi-i fac de căcat pe blog? În engleză scriu, să înţeleagă tot universul!" Cam aşa mă ambalam ieri, am fost supărat tot restul zilei.

Azi în pauza de masă m-am dus la BMW c-o falcă-n cer şi una în pământ. L-am târât pe omul de la service afară, de cravată; glumesc, de fapt am aşteptat cuminte să-şi termine treaba şi am mers împreună. Cât timp a  butonat la pc mi-a zis că-s primul client cu asemenea probleme în garanţie, că se întâmplă de obicei la maşini mai vechi de 6 ani. E drept, siglele fostei mele maşini arătau mai bine după 10 ani ca asta. 

Am ajuns la maşină, i-am arătat monstruozităţile. A zis "nţ, n-acoperă garanţia, pentru simplul fapt că vi le-a furat cineva pe ale dumneavoastră şi v-a pus alea vechi ale lui în loc. Uitaţi aici pe caroserie urma de la unealta cu care a dat sigla jos". Turc ruşinat, brusc cald. N-am făcut scandal, am înţeles că are dreptate, eram perplex că mie nu mi-a trecut prin cap varianta asta. Trăiască CASCO. Sper să nu-i trebuiască şi roţi sau oglinzi hoţului, ce-o să-mi pună în schimb, o sticlă de geam şi-o roată de căruţă? Cam aşa se fură între bmw-işti, cu respect pentru aspectul maşinii.

PS. pentru că multora li se pare improbabil ca un hoţ să piardă timpul ca să pună altceva în loc, vreau doar să vă zic că siglele au două cuie în spate, nu-s lipite de caroserie, se introduc foarte uşor cele vechi. Nu ştiu ce-a fost totuşi în capul lui, dar dacă-l prind, după ce-l bat, o să-l întreb.

7 comentarii:

  1. Si uite asa intra romanul Turc in cercul vicios al investitiilor care protejeaza investitia initiala. Un DVR auto cu doo camere activate la miscare. O sa vezi (live chiar) ca numarul indivizilor care se extaziaza la atingerea caroseriei - da-mi voie sa fiu strait - bolidei depaseste lunar numarul vizitelor pe blog.
    Ce sigla? Dar un stergator de parbriz, un capac, un ceva ce iese in evidenta din forma caroseriei?

    Suptcesuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau as putea sa n-o mai las in strada si sa o bag in fiecare noapte in garaj :) Maram are si alarma!

    DVR-ul n-am unde sa-l pun, ca din casa nu se vede masina de copaci. Nu ma ajuta cu nimic sa stiu ce fel de gluga avea individul...

    RăspundețiȘtergere
  3. pe vremuri tin minte ca se faceau colectii de sigle de la mercede. dar cum zici tu, sa mai stai sa si pui alta sigla in loc...
    bine ca nu ti-a pus cu Dacia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa stii ca se poate si mai rau :)
    Uite: http://www.realitatea.net/o-masina-de-lux-fara-roti-pe-butuci-in-capitala_831720.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Prea tare :))
    Oricum, bun om, asa oameni mai rar ... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă, tu ți-ai luat BMW de la chinezi! Altfel nu-mi explic cum de jermanii au pus niște biete cuie în spatele ditai siglei...

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot ce-i posibil. Desi la Jermanica nu se fura sigle ca sa-ti faci stelutze de ninja sau sigla de Startgate. Nu se dau ele asa usor jos, suficient de greu cat sa trebuiasca sa bagi surubelnita si sa zgarii si vopseaua de pe capota.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.