luni, 9 mai 2011

Dialog de mahala la Billa

Vineri, Billa, nebunie la case. Îmi vine rândul, dar se întoarce o clientă precedentă cu o întrebare pentru casieriță: de ce i-a facturat 3 plicuri de boia. Cu un copil în brațe, voce groasă de la mahoarcă, genul ăla care, deși nu vreau să fiu răutăcios, poate fi descris cel mai bine prin cuvântul alcoolic, femeia era pusă pe scandal. Vă repet, coada imensă, dar na, era dreptul ei, am lăsat-o să-și rezolve problema. Casierița îi explică că a numărat scannerul un plic în plus și că la finalul facturii există o poziție de stornare pentru un plic. Femeia insistă că ea avut doar un plic, nu două, plus încă un plic de... something, să-i zicem tarhon, că nu eram foarte atent, apoi bagă duma acuzatoare: ”nu știu cum se face că totdeauna greșelile astea se fac în favoarea voastră”. Angajata îi spune îmbufnată că e o diferență de 10 bani, dacă vrea îi dă înapoi și nu stă să se certe că are clienți. Ailaltă ripostează că nu-s 10 bani ci peste un leu dar se retrage. Casierița, o copchilă, își pierde cumpătul o secundă prea devreme și spune în barbă dar prea tare: ”Deșteapto! Tarhonul e mai scump cu 10 bani”, adică dacă i-ar fi facturat un plic de boia și unul de tarhon ar fi costat-o pe clientă cu 10 bani în plus, clientă care susținea că e furată cu un leu pentru că ea văzuse pe bon doar două plicuri de boia dar nu și lipsa celui de tarhon.

Atât i-o trebuit guristei: ”tu să nu vorbești așa cu mine că eu am copii de vârsta ta. Pe cine faci tu deșteaptă? (aici îi dau dreptate, chiar nu era cazul să fie acuzată de așa ceva) Să vezi ce-ți fac!”. Probabil speriată de răbufnirea ei, angajata își vedea mai departe de treabă în liniște. Se oprește din liturghie și cealaltă, reîncepe să-și studieze bonul cu atenție. A durat ceva, așa că între timp am plecat și nu știu cum s-a terminat disputa dar sunt convins că a mai urmat măcar o rundă de trailerpark cat fight.

2 comentarii:

  1. Radem si glumim, dar probabil tanti cu voce de sofer a prea patit-o la viata ei ca sa mai tolereze mici " erori de scanner". Tot asa, scannerul de la Kaufland ne-a scanat by default de Craciun 3(!) cutii de nustiu ce prajituri cu prune cand noi habar nu avem cu arata alea. Hm... daca ma prindeam in magazin si nu acasa de asta, deveneamm si eu trailerpark bich, oricat de urat ar fi. Nu stiu cum, dar la Kauf si al Real apar uneori mici pliculete de te miri ce din eroare pe factura....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ada, tu oricat de mare ar fi fost "furtul", am convingerea ca nu vorbeai ca o mahalagioaica.
    Despre micile greseli si furturi ai dreptate, tuturor ni s-au intamplat, doar ca de data asta a fost eroarea in favoarea clientului.
    Nu ma intelege gresit, nu simpatizez cu niciuna din partile implicate.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.