duminică, 8 mai 2011

Filmele de săptămâna asta

Am două recomandari de filme cu război dar care sunt mai mult decât atât. Prima este The Mission, care a luat premiul la Cannes în 86, o poveste despre America de Sud, conchistadori, călugări iezuiți și băștinași, mult mai mult decât mă așteptam, dar nu e de mirare pentru că îi are în distribuție pe Robert De Niro, Jeremy Irons și Liam Neeson. A doua recomandare, despre pregătirea unui grup de soldați înainte de a fi trimiși în Vietnam se numește Tigerland, e din 2000 și îl are în centru pe tânărul Colin Farrel în rol de bad boy, adică ce știe el mai bine de obicei.

Ambele filme merită văzute sau revăzute dar dacă vreți să vă speriați și să vă urcați în avion cu frică uitați-vă la documentarul Please Remove Your Shoes care denunță incompetența organizațiilor care ar trebui să verifice securitatea zborurilor dar de fapt se înclină la presiunea companiilor aeriene. De la semnale de alarmă trase de angajați marginalizați din această cauză până la decizii stupide ca îmbrăcarea US Marshal-ilor în costume și îmbarcarea lor în avioane înaintea pasagerilor, filmul dezvăluie metodic toate lacunele și promisiunile false ale sistemului. De ce e stupid să îmbraci un polițist în costum? Dacă e zbor spre Hawaii e foarte cretin pentru că e singurul ponei din avion în ținuta aia și, deși el ar trebui să fie undercover, s-a ajuns la situația în care pasagerii, urcând după el, să-l recunoască, să-i mulțumească că-i protejează și că zboară cu ei - ”kill me first dress-code policy”. Viața bate filmele cu proști.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.