miercuri, 4 mai 2011

Tg. Mureș - aștept sfaturi

Vreau să fac un drum până la Tg. Mureș, un oraș cu care nu sunt deloc familiarizat. Știu că-i frumos, e aproape și ar fi cazul să mă conving și eu dacă toată lumea vorbește ungurește sau știe și engleză. Așadar vă rog să-mi dați niște sfaturi referitoare la cazare (o pensiune mai centrală, cu parcare), locuri unde se mănâncă bine, locuri ce merită vizitate, poate și vreun pub/club pentru seară. Pe lista de obiective mai sunt și bisericile fortificate dar alea le găsesc eu.

7 comentarii:

  1. nu toata lumea vorbeste ungureste aici, sau sunt eu exceptia care confirma regula??????

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu dar o sa-mi scriu impresiile dupa vizita. Ceva ponturi pentru vizita?

    RăspundețiȘtergere
  3. Gradina Zoologica neaparat trebuie vizitata, Cetatea Medievala, iar acum e superb parcul din centrul orasului deoarece au inflorit Magnoliile

    RăspundețiȘtergere
  4. Orasul e foarte frumos, iar cetatea medievala merita vazuta. In piata Trandafirilor gasesti cateva biserici foarte frumoase (cea reformata si cea romano catolica) in jurul lor sunt si niste Pub uri dragute. Daca mergi cu masina, ai grija la sensurile unice, care nu intotdeauna sunt semnalizate. Din pacate cu cazarea nu te pot ajuta deoarece cand merg acolo stau la caminul militar.

    Ca varianta de deplasare iti recomand Sibiu - Sighisoara - Tg. Mures (e mai lung dar drumul bun) sau Sibiu - Medias - Tarnaveni- Cerghit -Tg Mures. Nu recomand varianta Tarnaveni - Iernut deoarece e un drum din placi intr-o continua degradare si ma indoiesc ca l-au reparat din iarna pana acum.

    Intre Sighisoara si Tg Mures sunt radare in cascada aproape permanent.
    Drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. iti recomand restaurantul Laci Csarda (Strada Morii 27) mie mi se pare cel mai bun restaurant in care am mancat in ultimul an

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare asta, chiar acolo m-am cazat. Parea o pensiune ok :)) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.