marți, 10 mai 2011

Tg. Mureş 2

Ne-am cazat la pensiunea Tempo, la 5 min de centru, v-o recomand inclusiv pentru restaurantul Laci Csarda, un fel de şură din lemn de dimensiunile celei de la Dobrun, dar mai frumoasă şi cu mese pe două nivele - pline toate sâmbătă seara. De fapt chiar unul dintre comentatorii de pe blog îmi recomanda acest restaurant, culmea coincidenţei sau oraş mic. Mâncarea e mai ieftină ca la Sibiu, aveam poftă de gulaş dar din păcate am ales la sfatul chelneriţei gulaş ardelenes ce s-a dovedit a fi tocăniţă. Bună, dar nu ce-mi doream eu. Am avut o mică dilemă la desert: şomloi, vargabeles sau melba? Nu ştiu exact ce-s ultimele dar şomloiul e un fel de profiterol. Vă mai recomand şi clătitele Esterhazy cu brânză dulce, sos de vanilie şi stafide. Personalul m-a surprins în mod plăcut: deşi era plin am agăţat o chelneriţă din zborul spre bucătărie şi a dat o tură pe ambele nivele pentru a-mi găsi o masă; la fel, cea care ne-a servit a fost promptă şi foarte amabilă. 

După ce-am mâncat până nu mai puteam respira era cazul să facem o "plimbare" aşa că ne-am dus în centru la The Office, o chivniţă care aduce a Naf Naf cu muzică de Oldies. De ea citisem pe un site de timp liber, alternativa era Cortul, redeschis cu o zi înainte dar habar n-aveam unde se află şi nici nu mă încânta prea mult ideea, afară erau doar 2 grade. N-am lungit-o prea mult, eram cam rupţi după plimbarea prin frig şi masa copioasă.

A doua zi, după o omletă de vis, am dat o tură pe la Zoo, era prea devreme să plecăm spre casă. N-aş putea spune că m-a impresionat în vreun fel dar era decentă. Au şi ei cămile :) 

În episodul de mâine, despre Biertan.




5 comentarii:

  1. şomloi bun, rar găseşti. în secuime si la felix am mâncat, erau aproape ok dar cel mai bun e la "total" pe autostrada înspre budapesta :)
    vargabeleş daca nu ma inşel e un fel de budinca de tăiţei iar melba...hai serios, n-ai mai auzit încă de prăjitura asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. E ca la flori, sunt faine dar nu le stiu dupa nume :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pune si pozele cu desertul sa moara toti :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot camilele noastre sunt mai frumoase, desi ale lor sunt mai mari :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.