marți, 2 iulie 2013

Château de Chenonceau

Sunt multe amante celebre în istorie, dar numai una, Diane de Poitiers, s-a gândit să extindă castelul primit cadou de la Henry II și să blocheze un râu cu o anexă a acestuia, un pod transformat apoi într-o galerie. A mai făcut niște grădini cochete, să aibe pe unde se plimba, dar, pentru că oamenii mor repede în secolul XVI, n-a apucat să se bucure prea mult de toate acestea că protectorul ei a decedat, iar regina văduvă Catherine de' Medici a forțat-o să-i cedeze castelul, oferindu-i la schimb Château de Chaumont.  



Istoria castelului consemnează multe falimente și, în consecință, mulți proprietari, până la achiziția lui în 1913 de către familia Menier, creatori de dulciuri, cei care-l dețin și astăzi. Transformat în spital în timpul WW1, respectiv loc de trecere de pe un mal pe celălalt al membrilor Rezistenței Franceze, Château de Chenonceau a avut în sfârșit o soartă bună, fiind restaurat, vizitat de circa 800.000 de turiști anual și decorat cu flori proaspete și superbe.



Galeria/pod





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.