sâmbătă, 6 iulie 2013

Dacă beți și vă urcați pe biță, măcar alegeți un drum drept

Azi, pe la ora 17, mergeam liniștiți cu automobilul pe strada Cristianului când vedem în față o mașină oprită și pe contrasens un bărbat căzut de pe bicicletă. Cum cei din Dacia din față tocmai se dădeau jos, am oprit, am sunat la 112 și ne-am dus să vedem ce-i cu omul. În cele câteva minute până când a sosit ambulanța și poliția ne-am dat seama că domnul era beat muci și nu reacționa la voce. Am încercat să-l mutăm pe trotuar, dar am renunțat, nu știam ce ”daune” are. Se lovise la cap și sângera, se formase o baltă de sânge sub el. Din spusele celor din Dacie, biciclistul venea pe sensul celălalt de mers, la vale, pierduse controlul bicicletei, se izbise de bordură și se împrăștiase pe asfalt. Dumnezeul bețivilor a fost la post și de data aceasta, nu era nicio mașină în spatele lui și a avut noroc că s-a izbit de bordură, putea să o ia pe contrasens și să intre în fața mașinii. Am aflat ulterior că avea 60 de ani, iar după bormașina pe care o purta la el se pare că s-a cinstit cu vreun amic, după ce meșteriseră ceva. Tipic.

S-a strâs lume ca la urs și a început să fie interesant, ca de obicei în astfel de cazuri. O donșoară aflată pe bancheta din spate a unui taxi ne-a aruncat din mers ”comunicați cu el” iar un alt deștept i-a luat pulsul, deși omul mișca ușor dintr-un picior, nu chiar în bătaia vântului.

După ce-a venit ambulanța, l-au pus pe targă și i-au acordat primul ajutor, polițistul a luat datele celor din Dacie, care se grăbeau, așa că ne-a rugat pe noi să stăm ca martori, să-l ajutăm cu măsurătorile. S-a dispersat lumea, a rămas doar salvarea, poliția, bicicleta și bmw-ul nostru cu avariile pornite. La un moment dat am avut o revelație, era aproape ca la accidentul de la Arad, când treceau diverși tâmpiți și ziceau cu satisfacție că am distrus mașina din cauza vitezei. M-a bufnit râsul, precis și cei care se holbau din mașini credeau că ”tâmpitul cu bmw” l-a lovit pe bietul biciclist.

Seara am mai dat o tură pe la Poliție ca să semnăm declarațiile, am aflat că omul este bine, are doar un traumatism cranio-cerebral și niște escoriații.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.