miercuri, 3 iulie 2013

Circulația în Franța - shaorma cu de toate

Nu eram la curent cu extinderea Rompetrol, așa că nu mică mi-a fost mirarea când am văzut pe-o autostradă din Franța priveliștea de mai jos:


Se pare că au destul de multe benzinării acolo și vreo șase în Spania, unele sub marca Dyneff. N-am alimentat de la ei, nu știu prețul, dar, venind din Austria, Franța mi s-a părut scumpă, până am alimentat în Italia la întoarcere.

Euro/litru, benzină 95:
Austria: 1.34 - 1.4
Franța: 1.594 - 1.7 
Italia: 1.929 (pe autostradă)

Circulația în Franța e civilizată (n-am fost la Paris), călătoria pe autostradă a fost relaxată, amenzile sunt mari și oamenii au în general mașini autohtone, așa că 90% din ei merg cu maxim 140 km/h. Am văzut multe Dacii și foarte puține automobile cu numere de România, poate două, la Nisa. Civilizația se referă doar la mașini, mopediștii din orașe sunt kamikaze, la Bordeaux ne-a ieșit un copil inconștient în față, trecând pe roșu, iar la treceri de pietoni nu se oprește ca-n Germania, trebuie să traversezi cu atenție.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.