joi, 11 iulie 2013

Saint-Émilion

După cele trei zile petrecute pe Valea Loirei am plecat mai departe spre Bordeaux. Ne-am cazat într-un hotel-boutique situat într-o zonă rurală idilică, adiacentă orașului, în mijlocul unor dealuri pline de viță de vie. Prima destinație vizitată a fost micuțul orășel Saint-Émilion, cu o populație de doar 2000 de oameni, dar cu sute de mii de sticle de vin. Localitatea e atestată din secolul al II-lea, romanii cultivau vița de vie de pe atunci.


O mare parte din spațiile comerciale din centrul orașului conțin firme care vând vin, regiunea fiind una din cele mai faimoase branduri asociate zonei viticole Bordeaux. Găsești de la sticle îmbuteliate la chateau-uri faimoase, la peste 1000 de euro bucata, până la puncte de desfacere ale micuțelor afaceri de familie, cu câteva hectare de viță. Majoritatea locurilor care vând vinurilor ”umane” ca preț oferă și posibilitatea degustării, m-am amețit ușor, la 10 dimineața, tot încercând să aleg niște sticle pe gustul meu.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.