vineri, 26 iulie 2013

Victor Ponta și echipa lui mai plagiază o dată

Traian Deleanu publică o știre despre participarea lui Victor Ponta la Raliul Sibiului în ediția online a ziarului Turnul Sfatului. Articolul e ilustrat cu un film făcut de jurnalist, publicat pe contul lui de YouTube. Cu bunul simț caracteristic, echipa plagiatorului Victor Ponta descarcă filmul și îl pune pe contul oficial de YouTube al acestuia, apoi îl afișează într-o știre pe pagina oficială de Facebook. Fără să ceară voie, fără să-i intereseze drepturile de autor, fără nicio mențiune a proprietarului legitim al imaginilor. Atenție, nu vorbim de un embed, ci de o descărcare și o republicare neautorizată.

Nu s-a luat nicio măsură, deși Traian le-a comentat pe pagina de FB:
Întrebare către echipa VP: pentru filmulețul de mai sus aveți drepturile de autor? Mi se pare o gravă greșeală să vă arogați meritele realizării chiar și unui amărât de clip de 30 de secunde, pe care practic l-ați furat și pe care îl folosiți pentru promovarea imaginii unui om politic acuzat de plagiat și poreclit de opozanți Victor ”copy-paste” Ponta.
Mulțumesc lui Traian pentru lămuriri și lui Teo pentru că a pus informația pe FB.


Later update: filmul a fost blocat de YouTube la sesizarea autorului lui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.