miercuri, 23 iulie 2014

Să nu faceți greșeala să cumpărați vacanțe de la Help Travel

O colegă își cumpără un city break de două persoane la Barcelona de pe net, de la Help Travel. Clasic: cerut ofertă, primit proforma, achitat prin OP, primit factură. Bilete de avion n-a primit, cu scuza că au discount de grup și n-au fost emise, dar că o să le trimită, împreună cu voucherul, cu o săptămână înainte de plecare.

Cu zece zile înainte de plecare sună la ei și e asigurată că în 14 iulie (plecarea trebuia să fie în 20), conform înțelegerii, o să primească toate documentele.

Cu șase zile înainte de plecare, însă, primește mailul acesta:
Va informam ca din pacate agentia de turism HELP TRAVEL reprezentata de firma SC HELP TRAVEL HTDA SRL-D incepand cu data de 17.07.2014 va intra in procedura de insolventa generala avand in vedere greutatile financiare cu care societatea s-a confruntat in ultima perioada de timp dar si a faptului ca ni s-a suspendat licenta de turism,  ca urmare incepand cu data indicata va puteti inscrie la masa creditorilor prin formularea unei cereri de inscriere la masa credala.

Din nefericire nu vom putea onora contractele existente si pe aceasta cale ne cerem scuze pentru inconvenientele create.

Va asiguram ca societatea face toate eforturile necesare pentru a remedia situatia prezentata.
Paguba: 600 euro.


După o tură la poliție și niște investigații pe net, se pare că lista păgubiților e mai mare de 30 de persoane, unele înșelate cu sume de peste 2500 de euro. La sediu nu mai e nimeni de găsit iar la telefon nu mai răspunde nimeni. Administratorul firmei, Adina Ionescu, mai are o firmă de imobiliare (HTDA Exclusiv Services), dacă suni acolo și întrebi de Help Travel ți se închide telefonul în nas, iar apoi nu ți se mai răspunde. Țineți minte numele doamnei administrator, pentru că o să deschidă o altă firmă.

În ciuda sesizărilor la OPC și Poliție, site-ul continuă să fie online și să promoveze ofertele fantomă, ba mai mult, nici firma n-a intrat de fapt în insolvență. Pentru că... România.

Un reportaj TVR pe această temă găsiți aici.

Later edit: pentru că se încinge discuția în comentarii, o precizare: toate comentariile sunt verificate înainte de publicare, NU am să le public pe cele care conțin înjurături.

Update vineri 25.07: am primit un email de la doamna Adina Ionescu, în care invocă prezumția de nevinovăție și ”dreptul la imagine” atâta timp cât Statul Român nu a condamnat-o cu nimic. După ce m-am consultat cu niște prieteni cu mai multă experiență în astfel de spețe, am decis să retrag două comentarii injurioase la adresa ei. Lectură suplimentară pe acestă temă aici. Dacă vă consolează cu ceva, site-ul agenției nu mai este online, în schimb ofertele de pe magazinuldevacante încă sunt bine-mersi.

43 comentarii:

  1. Deci HELP TRAVEL sunt tepari, HELP TRAVEL dau tepe, HELP TRAVEL fura? Incredibil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuuu. Vroiam doar sa ma asigur ca am inteles bine ca HELP TRAVEL mint si ca HELP TRAVEL nu respecta contractele. Chiar asa sa fie?

      Ștergere
    2. A aparut si un grup de Yahoo - Pagubiti Help Travel: https://groups.yahoo.com/neo/groups/pagubitihelptravel/info
      Trebuia sa se numeasca "Pagubiti Adina Ionescu"? Sau "Pagubiti Magazinul de Vacante"?

      Ștergere
    3. Nu e nimic incredibil. Angajatii firmei respective iau banii oamenilor si apoi nu mai sunt de gasit!

      Ștergere
    4. Vezi cum zice doamna cu prezumtia si dreptul la imagine?!
      Astea chiar trebuie respectate intr-un stat de drept din UE, care ne mandrim ca suntem. Si mai da-i dracu de turisti, cu vacantele lor cu tot si cu banii lor, ca aia erau bani pentru distractii.
      Dar sa va bateti joc de dna cu firma de turism, sa veniti cu injurii, sa spuneti ca sunt tepari si ca fura, asta e inadmisibil si o sa platiti pentru asta ticalosilor!

      Ștergere
    5. Poftim???!! Noi suntem ticalosii? cred ca sunteti chiar din partea agentiei...altfel nu vad cum sa va permiteti sa injurati turistii ....dl sau dna am lucrat un an de zile sa ma duc si eu undeva in excursie sa ma deconectez...si sa merit astfel de tratament pt ca sunt turist si am dreptul la distractie? Cum sa ne dati dracului cand ne-a prejudiciat la o valoare totala de 500.000 si am ramas si fara bani si fara vacanta.
      Vai si amar in ce tara traim, unde legislatia e permisiva pt hoti si nepermisiva pt aia ceilalti aia corecti si fraieri.

      Ștergere
    6. Trebuia să plec in luna de miere ,să dus dracu totul ....nu ma las până nu o văd după gratii ... O să merg până la haga dacă trebuie si tot nu ma las

      Ștergere
  2. Si oare si Magazinul de vacante fura, si magazinuldevacante.ro dau tepe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA, domnule...dau tepe!!! ce e asa greu de crezut?

      Ștergere
    2. Omul incerca doar sa va ajute, sub o forma mai jucausa, e drept. Google o sa indexeze aceste cuvinte si cand cauta cineva "magazinul de vacante teapa" sau "furt" o sa vada ca s-a folosit expresia aici si o sa-i arate respectivului acest articol la rezultatele cautarii. Atunci, omul poate sa citeasca tot si sa deduca ca n-ar fi bine sa cumpere de pe site-ul acela. Se numeste SEO, in limbaj de specialitate.

      Ștergere
  3. Atentie! Nu am sa public comentarii cu injuraturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu sunt una dintre persoanele inselate, desi cu alta ocazie am calatorit cu ei fara probleme, ceea ce mi-a dat incredere sa mai cumpar de la ei.
    Daca e cineva interesat sa-i dam impreuna in judecata, sunati-ma 0724749959 sau mdv_mail2000@yahoo.co.uk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://pagubitiihelptravel.wordpress.com/

      Ștergere
    2. Si eu cu prietenele mele trebuia sa plecam in aug la Lisabona, am pierdut 8400 de lei, desi nu era prima excursie prin ei. Am vrut sa mergem cu aceeasi agentie deoarece totul a fost OK... pana acum.

      Ștergere
  5. Ma ajuti te rog sa iau legatura cu alti pagubiti? Eu am vb cu avocet, jurist si executor, si vreau sa ii dau in judecata, si am sa depun si plangere penala impotriva lor. Cu cat mai multi ne constituim parte civila, cu atat mai bine, si mai multe sanse avem. Multumesc anticipat!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista un grup in care puteti intra pt a contacta ceilalti pagubiti:
      https://groups.yahoo.com/neo/groups/pagubitihelptravel/

      Mult succes!

      Ștergere
    2. da. Arapalea Denise 0723359017

      Ștergere
    3. Nu imi vine sa cred ce citesc. Eu am fost la Barcelona prin ac ag.in luna ma si am fost f multumita! . Acum am contractat un sejur de 3 zile pt sf lunii aug. Daca este adevarat ce spuneti ma constitui si eu parte civila. Tinem legatua.. Adresa mea de mail :gabieu 900@yahoo.com

      Ștergere
    4. Ai reuşit să mai pleci? Si eu trebuia să primesc biletele de avion pe 15 august

      Ștergere
  6. Din pacate si eu sunt in aceasta mirifica gasca pagubitilor....nu inteleg de ce dna Adina Ionescu este atat de interesata de imaginea ei...cum sa ai o imagine impecabila cand Inspectoratul de politie Bucuresti estimeaza valoarea prejudiciului la 500.000 euro, doar eu am achitat 4000 de euro si suntem peste 30 de persoane declarate momentan. Si da doar in Romania pot sa fi in libertate la ora asta, dupa ce ai tepuit atatia oameni ...si cu asemenea sume....
    Probabil cei care citesc acest articol se gandesc...a pai daca sunteti fraieri....nu nu sunt genul care sa pun botul la orice, chiar am fost client fidel al acestei agentii, am fost cu ei si am fost multumita....dar totul a fost o manevra...
    Iar in ceea ce priveste , asiguratorii...ne duc cu vorba....nu o sa luam banii decat in caz de insolventa dupa ani de procese....dar cum nu si-a declarat insolventa dna Adina Ionescu...putem sa ne luam adio si de la bani si de la excursie , iar raspunsul OPC-ului, Politiei, ANAT-ului cu privire la aceasta actiune.... este ca de obicei ,, plangerea dvs. va fi solutionata in 30 de zile" , solutionata=citita si primit un raspuns standard.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://pagubitiihelptravel.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  8. Am gasit asta pe net. http://www.raspunsurijuridice.ro/ce-trebuie-sa-faca-pagubitii-help-travel/#.U9JAteN_tlg
    Eu o sa iau legatura cu un avocat. Daca doar ne plangem nu o sa ne dea nimeni banii inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna din nou, eu voi semna cu Urban si Asociatii, si sunt multe persoane care au mai semna cu ei. Partea buna e ca nu cer onorariu in avans, ci lucreaza pentru procent din sumele recuperate. Mie mi se pare perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona D
      sunt si eu interesata

      Ștergere
    2. Mariana Popescu
      Sunt si eu interesata.Am si dovada ca agentia reprezentata de Adina Ionescu a fost rau intentionata din momentul incheierii contractului. Pot fi contactata la nr telefon 0722121968 sau email gabieu900@yahoo.com

      Ștergere
  10. Si eu tot Urban recomand.

    RăspundețiȘtergere
  11. Atat helptravel.ro cat si magazinuldevacante.com sunt offline.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa stiti ca Adina Nicoleta Ionescu traieste.
    Astazi, 31 iulie 2014, ora 16, a trimis un mail pe adresa redactiei antitepari.ro prin care isi exprima nemultumirea ca i-am publicat poza:
    antitepari.ro/informatii/articole/101504-help-travel-inca-o-agentie-de-turism-a-tras-heblul-dupa-ce-si-a-tepuit-clientii

    A scris de pe adina@helptravel.ro, nu a zis nimic de tepele trase, ci doar: "Pana la acest moment ma bucur de prezumtia de nevinovatie".

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, si eu sunt interesata pentru ca tocmai am realizat ca am luat teapa cu concediul pe care il platisem pentru septembrie: 720 €. Daca se face un grup pentru a-i da in judecata, ma alatur si eu. Andreea Georgescu, 0723018656, andreea_g2001@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate, ma numar printre pagubitii agentiei. Am luat deja legatura cu Adina Georgescu si cred ca ar fi bine sa facem un grup al celor pagubiti de nenorocitii astia pentru a ne fi mai usor la un eventual proces. Dan

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna,

    Incerc sa intru si eu in grupul pagubiti Ht dar nu reusesc... am luat TEAPA cu o vaanta la Barcelona :( am mai tras si pe altii dupa mine ca i am indrumat sa cumpere de la ei si sa plecam toti... in gasca... acum stau si ma feresc de ei ca imi crapa obrazul de rusine.. cum sa fac sa mai recuperez ceva:( sau macar sa ma alatur pe grp sa aflu ce au facut altii. am facut plangere la politie o sa iau si un avocat insa sper ca toate sa nu fie in zadar sa mai cheltuii si alti bani :( HELP ca Help Travel mi a tras teapa :(
    Dragos M

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna
    si eu ma alatur grupului de pagubiti cu o vacanta de 6 persoane in dubai care trebuia sa o am in septembrie.As vrea sa stiu si eu ce demersuri ati facut pentru incercarea de recupereare a banilor.Florin M

    RăspundețiȘtergere
  17. S-a creat si o pagina pe facebook:
    https://www.facebook.com/pages/NU-Agentiei-Help-Travel/733260996720557?fref=nf

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma numar si eu printre cei pagubiti de catre aceasta agentie, 500 euro 5 zile la Istanbul cu plimbare pe Bosfor, mi-au tras-o, am trimis astazi un emaill domnului avocat Marian Miron de la Urban si Asociatii , am inteles ca au lut legatura cu el mai multi pagubiti, sper sa imi raspunda

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma numar si eu printre cei pagubiti de catre aceasta agentie, 500 euro 5 zile la Istanbul cu plimbare pe Bosfor cu plecarea pe 3 noiembrie 2014, asta este mi-au tras-o, astazi i-am trimis un emaill domnului avocat Marian Miron de la Urban si Asociatii sper sa imi raspunda.

    RăspundețiȘtergere
  20. Si noi, 5 persoane din Targoviste suntem printre cei pagubiti de Help Travel HTDA cu suma de 1250 euro pentru o excursie la Casablanca, 24-29 septembrie 2014

    RăspundețiȘtergere
  21. luati masuri impotriva lor! este inadmisibil asa ceva! sunt oameni pagubiti din toata tara!

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt si eu un pagubit Help travel, cu o vacanta pe hartie promisa in valoare de 2000 Euro in rep Dominicana, cu banii platiti la jumatatea lui iulie, insa vacanta care trebuia sa inceapa pe 20 iulie nu s-a mai realizat deoarece...la telefoanele noastre insistente de a ne trimite voucherele, in final ni s-a raspuns senin la telefon de catre d-na Ionescu, ca firma a intrat in insolventa si asta e, dansa nu poate face nimic. Insa banii i-a luat, in perioada in care firmei ii era suspendata autorizatia de functionare.Cu alte cuvinte dansa lua banii in nume propriu. Asta este de natura penala.
    Am facut o plangere la politia din sectorul unde activeaza firma, ni s-a raspuns ca este trimisa mai departe inspre solutionare. Este 9 septembrie si nimic.... Daca auziti despre cursul pe care il ia procedura de insolventa a firmei Help Travel, va rugam sa postati. Noi cei pagubiti trebuie sa ne solidarizam pentru a ne recupera banii.

    RăspundețiȘtergere
  23. Suntem bineinteles alti pagubiti....4pers.Am platit 730 euro pt o vacanta in Bulgaria intre 2 si 9 sept 2014.Am aflat la receptie ca s-a anulat rezervarea si am pierdut banii.
    Intorsi in tara am facut plangere la politie(circa8),dupa care am depus plangere la OPC,
    si acum am aflat de restul pagubitilor de pe internet.Am dorii sa ne alaturam celorlalti pagubiti pentru un proces comun in vederea recuperarii prejudiciului si ...speram...a pedepsirii aceste Adina Ionescu.Va rog sa ma contactati pentru a actiona impreuna .
    Razvan Hulubescu-0722734347-razvanhulubescu@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ma numar si eu printre pagubiti si ma alatur actiunii in instanta. Rod detalii cu actiunile ce trebuie facute de mine in acest demers la dragosdia@hotmail.com sau la 0730899869

    RăspundețiȘtergere
  25. Help Travel nu a platit nimic nici unui partener in nici o tara in care vinde pachete. sun firme de turism pagubite la fel ca dumneavoastra in multe state europene si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pe Adina o gasiti la shawormeria Obelix de pe Calea Mosilor. Are si un birou deasupra, tot cu tepe se ocupa! Mai grose acum, in imobiliare

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.