vineri, 11 iulie 2014

Brașov 2014

Merg destul de rar la Brașov iar când vreau să ajung pe Valea Prahovei îl evit, o iau pe drumul Râșnov-Pârâul Rece. Pentru că centrul vechi e relativ ușor accesibil dinspre Sibiu, n-am circulat mult prin acest oraș în vizitele anterioare. Ieri, însă, pentru că aveam treabă într-o zonă industrială, am parcurs fosta Centură, pe bulevardele de pe lângă Gară - drumul pe unde mergeam la mare la începutul anilor 2000 și era un coșmar, aglomerat și plin de tiruri. 


Surpriza a fost plăcută: trafic relaxat în toate direcțile, incomparabil cu Timișoara sau Cluj. La fel de multe giratorii ca în Sibiu, dar și străzi largi, cu trei benzi pe sens, probabil rezultat al sistematizării comuniste, însă în combinație cu scoaterea traficului greu din oraș efectul este neobișnuit pentru România: se circulă fluent, calm, modern, e curat, sunt multe flori, până și blocurile arată bine. 

Referitor la orașul vechi, îmi mențin părerea din 2012: pentru mine centrul Sibiul este mai frumos.

Tip pentru servit masa într-o altă zonă decât cea centrală: Trattoria del Chianti

1 comentarii:

  1. Sunteti mai mult decat subiectiv cand ziceti ca centrul Sibiului este mai fain decat al Brasovului.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.