joi, 3 iulie 2014

Albume noi, englezești: John Illsley, Ed Sheeran

Muzică de profesioniști, nu calculatoare.

1. John Illsley - Testing the Water. Fostul basist Dire Straits are un album nou, în stilul consacrat. Nu durează decât 38 de minute, nu e lungit inutil, dar are câteva piese faine, cu niște solo-uri frumoase, inclusiv la Stratocaster. A, tocmai a anunțat că a avut cancer vreo 10 ani și n-a spus aproape la nimeni. S-a vindecat cu ajutorul celulelor stem furnizate de sora sa.


Cu cât îl ascult mai mult, cu atât îmi place mai tare, mai descopăr o floricică, un solo, o combinație armonioasă de instrumente:



2. Ed Sheeran, tinerelul de 23 de ani care vede foc, și-a lansat cel de-al doilea album. X. Primul s-a numit +. E plin de piese vesele, dar mie-mi plac, culmea, ăstea mai liniștite. Sheeran n-a căutat să fie unic, nu încearcă chestii moderne, dar asta e bine; rezultatul e foarte plăcut iar instrumentația la înălțime: multă chitară acustică mânuită cu agilitate, o linie de bas puternică sau o partitură frumoasă de pian.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.