joi, 24 iulie 2014

Trei afaceri noi în centrul Sibiului

Încet, foarte foarte încet, zona centrală a Sibiului începe să se transforme dintr-o colecție de magazine răpciugoase, de oraș mic și prăfuit, apărute în anii 90, care au supraviețuit printr-un miracol sau prin faptul că cei care dețin afacerile dețin și spațiul, într-o zonă cu fler și șarm, cu boutique-uri de nișă. Mai e mult până o să fie tot Bălcescu și zona Orașului de Jos așa, dar turiștii și renovările au impulsionat deschiderea de afaceri noi. Am descoperit recent trei, sper să le meargă bine și să catalizeze alte investiții asemănătoare:

  • Florăria Autographe / Maison des fleurs - vineri seară, stând cu niște prieteni din alte orașe la o terasă, ne-am dat seamă cu nu știm cum să-i îndrumăm să cumpere o floare din Centru, cele mai apropiate tarabe fiind în Piața Cibin sau la Piața Teatrului - o lipsă jenantă pentru centrul unui oraș turistic de secol XXI. Luni, având și eu nevoie urgentă de un buchet, am aflat că există de aproape un an acestă florărie de pe strada Timotei Popovici, colț cu Arhivelor. Am comandat telefonic, fără să ne cunoaștem, iar când am mers să ridic florile, am fost plăcut surprins să găsesc buchetul pregătit, deși valoarea lui nu era chiar mică. Mi-au plăcut atât florile alese cât și ambalajul, de bun gust;
  • Crama Noastră - e un magazin de vinuri, deschis săptămâna trecută pe strada Papiu Ilarian, o extindere a afacerii din Cluj-Napoca, ce vinde mai ales produse autohtone: atât cele ale binecunoscutelor firme mari (Stirbey, Nachbil sau Segarcea) dar și sortimente ale unor podgorii mai mici (Avincis) sau ale unor oenologi cunoscuți (Oliver Bauer). Spațiul e decorat cu bun gust, la subsol e amenajată o cramă, iar din toamnă vor începe degustările;

  • Muzică pe vinil la Sibiu? Acum da, deși n-am fost personal acolo, știu că pe Bălcescu la numărul 22, într-o curte, se află Doxi Sound, de unde puteți cumpăra discuri de vinil noi sau folosite. Pont: căutați cu atenție în ele, vărul meu a găsit 800 de mărci în coperta unui disc din Germania, schimbați prompt la bancă în 400 de euro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.