miercuri, 30 iulie 2014

Bistrița-Năsăud, A.D. 2014

Am fost cu treabă două zile la Năsăud, pentru prima oară în viața mea. Pentru că între Năsăud și Bistrița, reședința de județ, sunt doar 20 de km, am optat să dormim în ”capitală”. Zona e foarte frumoasă, deluroasă, cu mulți pomi fructiferi, seamnănă cu Cisnădioara, însă sub-dezvoltată față de centrul Transilvaniei, am înțeles că 80% din cei cu vârste între 18 și 55 de ani lucrează ”afară”.  Cea mai populară mașină nu pare să fie Dacia, ci ... Audi 80.


Centrul Bistriței e tipic săsesc, cu o stradă pietonală în mijloc, actualmente plină de bănci și restaurante cu terase, o piață cu o biserică evanghelică (cel mai mare turn medieval din țară) și un parc renovat recent, locul unde găsim stadionul ”tata” Jean Pădureanu. Orașul de 70.000 de oameni e curat însă are multe case vechi și frumoase care necesită renovate.




Dacă doriți să ieșiți la un restaurant, după investigații pe net și recomandări ale localnicilor, vă pot sugera două locuri: terasa Crama Veche de lângă parc și nou-deschisul restaurant Rapsodia, ce nu s-ar face de rușine în niciun oraș mare (câteva poze aici).

P.S. Drumul Târgu Mureș-Reghin-Bistrița este recent reabilitat și cu trafic lejer, așa că îl puteți folosi cu încredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.