marți, 22 septembrie 2009

Burrito


Duminică am făcut experienţe culinare. Alina vroia să gătească ceva, aşa că i-am sugerat să încerce mâncare mexicană, mai exact burrito. O fi mâncarea mexicană nepretenţioasă însă ne-a luat două ore toată treaba, pentru că m-am implicat şi eu, deşi iniţial speram că pot să-mi văd de Jay Leno în linişte. Dar a meritat, pentru că nu există un restaurant mexican decent în Sibiu.

Întâi a trebuit să facem "clătita", adică tortilla din făină. Aici am cam dat chix, mi-a ieşit ca dracu de groasă, deşi am întins aluatul ăla cu făcăleţul de mi-a venit acru. Mă rog, trebuie să mai exersez. Data viitoare o joc în picioare ca să se înmoaie.

Ingredientul principal al reţetei noastre este carnea de pui, mai exact pulpe dezosate şi fără piele, care se taie cubuleţe şi se pun la fiert într-o oală, 45 de minute, împreună cu ardei, roşii, ceapă, usturoi, sare şi piper după gust.

Apoi se fărâmiţează carnea de pui cu furculiţa. Dacă n-aveţi furculiţă puteţi mesteca fiecare bucată, aşa cum o pasăre îşi hrăneşte puii :)

La final mai trebuie să faceţi şi nişte sos. Se poate face salsa, cu o grămadă de plante prin el şi cu chilli. Nu ştiu exact ce intră în el pentru că eu eram atent la copt tortille şi l-a făcut Alina. Plus că interesul meu a fost pentru sosul guacamole, pe bază de avocado şi lime. Al treilea sos e doar clasica smântână acră. Am mai combinat nişte fasole bătută cu o conservă de iahnie şi nişte usturoi şi a iesit o chestie mortală.

Produsul final arată aşa. De tortilla n-am fost deloc mulţumit dar restul produselor au avut un gust genial. Cu ocazia astea vreau să-mi exprim satisfacţia pentru că azi o să vă plouă şi vouă în gură, nu doar mie când mă uit pe blogul lui brylu respectiv băgătorului.

3 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.