luni, 14 septembrie 2009

Los abrazos rotos

...adică Broken Embraces, filmul cel nou al lui Pedro Almodovar, cu Penelope Cruz. După ce-am vizionat două comedii stupide americane, Year One şi Observe and Report şi m-am chinuit cu jumătate din District 9, a fost plăcut să dau peste un film european coerent şi necontaminat de efecte speciale şi scenarii kitchoase. Personal cred că spaniolii au la momentul actual cea mai bună industrie de film din Europa sau ştiu cel mai bine să o marketeze. Spun asta cu gândul şi la Orfelinatul - film thriller/horror de excepţie, care bate la fund orice Friday 13th sau orice alt film al genului produs de americani în ultimii ani - părerea mea, că doar la politică, sport şi filme toţi ne pricepem. Vroiam să-l elogiez şi pe Guillermo del Toro, dar mi-am dat seama că el e mexican, deşi cu strânse legături cu Spania, aşa că-l includ doar tangenţial la motivele pentru care respect cinematografia spaniolă.
Vreau să vă recomand şi un film românesc altfel: Weekend cu mama, al lui Stere Gulea. Sfârşitul te lasă cu gura căscată.
Următorul pe lista de văzut: Un prophète, film francez ce a câştigat Grand Prix-ul la Cannes.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.