miercuri, 4 martie 2009

De ce două telefoane?

Aşa cum se întreabă domnul I.T. Morar (aici), aşa mă întrebam şi eu de-a lungul anilor: de ce două mobile? Utilizator fidel de Vodafone, din 1999 încoace, de câteva zile m-am procopsit şi cu un Orange.

În cazul meu răspunsul e foarte simplu: ultimele facturi, de când avem Posterland.ro sar de 200 ron. Nu pare mult dar pt cineva care e toată ziua la birou cu ym-ul şi emailul în faţă e totuşi o creştere de 100% faţă de cât era obişnuit să plătească (excludem roamingul). Creşterea se datorează faptului că asociatul şi partenerii sunt pe Orange iar familia şi prietenii pe Vodafone. Aşa că am schimbat. Pe Vodafone am trecut de la anticul Connex Cent la Vodafone Complet (350 min în reţea, 50 naţionale, 150 SMS în reţea) care este 7 euro. Pe Orange am ales unul din abonamentele promoţionale (mai este valabil până în 8 martie) cu 9 euro pe lună şi 1000 (o mie, da!) de minute în reţea, plus 50 naţionale. Sunt convins că nu o să vorbesc mai mult de aceste minute, singurele costuri suplimentare pot să apară la sms-urile in Orange (dar şi acolo este o oferta de 100 sms-uri cu 1.5 euro pe lună), la roaming, pt care oricum nu sunt soluţii şi eventual la traficul de date, care nu prea îmi trebuie. Deci costurile cu abonamentele ajung la 16 euro, adica 70 ron şi eu cred ca o să mă încadrez în suma de 100 ron pe lună. Deci mult mai ieftin ca înainte şi cu mult mai multă comunicaţie inclusă.

Se rentează două telefoane? Pt mine da!

PS. Orin, sper că nu ştii pe cineva care lucrează la Cosmote şi care o să încerce să mă convingă că "doar cine n-a încercat cosmote se mulţumeşte cu orange".

2 comentarii:

  1. la vodafone sunt 350 min in retea (...) cu orice numar, la orice ora?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Tudore. 150 pe toata durata abonamentului si un bonus de 200 minute lunar in retea pt primii doi ani - cum abonamentul e facut pe 2 ani mai vad eu mai incolo. Oferta este pt numere existente, nu pt abonamente noi. In plus mai primesti si 250 de minute nationale pe an (in primii 2 ani). Astea se consuma dupa ce termini minutele lunare incluse. Cred ca mai primesc si cele 30 de minute bonus ca sunt de mai mult de 3 ani in retea...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.