marți, 10 martie 2009

Pain au chocolat la Paul

Habar n-am cât de cunoscut e lantul de brutării/cofetării Paul dar mi-aş dori aşa ceva şi la Sibiu. Dacă vă uitaţi la poze o să vă lămuriţi de ce. Pe lângă acest tip de magazin chic din centrul Lille-ului, mai există şi unele mai rustice, mai la periferie, cu şi mai mult farmec - nişte brutării vechi, cu multe unelte de panificaţie ieşite din uz pe pereţi şi poliţe. Acolo am luat micul dejun duminică, au produse proaspete, numai bune de păpat lângă cafeaua de dimineaţă. Bine, cafeaua era făcută dintr-un espressor antic, dar restul compensează pe deplin - inclusiv cele două surori frantuzoaice care serveau. Vive la France!





2 comentarii:

  1. Mi-ai amintit de ciocolateriile din Belgia. Alea cu vitrine luminate, de după care curg valuri de ciocolată, în fântâni arteziene. Alea în care poţi gusta din fiecare fel înainte să cumperi şi, deşi sunt sute de sortimente, nu te poţi sătura. Alea în care miroase a lapte fin şi praf dulce-amărui de ciocolată. Alea în care am lăsat peste 100 de euro, într-o singură zi.

    Vive la chocolat! :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.