sâmbătă, 14 august 2010

Casa albă

Ce face omul prima dată când ajunge în Washington? Se cazează. După aceea face un scurt curs de orientare, identifică stațiile de metrou și o taie la sightseeing. În cazul nostru, cam când acasă ar fi fost ora 24, deci numai bine de culcare, acolo fiind doar 17 a trebuit să ne facem de lucru prin oraș ca să ne reglăm orele de somn după ceasul local. Și am umblat, nu glumă. Primul obiectiv, după ce am ieșit din metrou - Casa Albă. 

Mă așteptam să fie cumva diferit, dar după un colț de stradă am dat în Pennsylvania Avenue, blocată cu niște stâlpișori de beton, vreo două mașini de poliție, un parc pe stângă și gardul pe dreapta (poza1). De departe nu părea să fie locul căutat. Când am mai făcut câțiva pași am văzut și grupul de turiști de la gard iar apoi a devenit vizibilă și clădirea. Piticania asta e Casa Albă (pozele 2, 3)? Eh, nu e chiar așa mică, dar nici impunătoare cum mă așteptam. Parter, etaj plus un etaj doi retras și aproape ascuns de marginea clădirii.

Două-trei poze și am mers mai departe, am trecut de Treasury Department, care e gard în gard, am ocolit pe lățimea clădirii și am ajuns în President's Park, care dă spre latura cu balcoane a Casei Albe. Aici nu era voie la gard, băieții de la Secret Service, pe biciclete, te dirijau spre un loc din mijlocul spațiului verde unde aveai voie să faci poze. De altfel din lateralele parcului Casa Albă nici nu este vizibilă, o protejează perdeaua de copaci de pe peluză. Când ne pregăteam să facem poze, serviciul de securitate permite oamenilor să meargă la gard (pozele 4, 5), înghesuială mare, după cinci minute, gata, ne împrăștie băieții pe bicicletă, acum nu mai era voie în tot parcul, doar după el, la ditamai distanța. De ce toată tevatura asta? Pentru că în balcon erau niște oameni care primeau musafiri. Nu știu dacă chiar era Obama, nu-mi dau seama din poze, dar era negru :D (poza 6). 

În ultima poză se observă distanța de la care e voie să faci poze fără nici o limitare. Deși nu e suficient de mare pentru un lunetist, nu cred că băieții din mașinile de acolo ar ezita să te facă knockout dacă ai apărea cu o cutie de vioară.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.