luni, 2 august 2010

Spania 2010 - plecarea

Săptămâna asta, în foileton, impresiile de concediu. Începem cu Clujul, locul de unde am decolat. Cum vă povesteam, pentru că am avut un avion extrem de matinal și trebuia să fim la 4.30 în aeroport, ne-am dus cu o seară înainte ca să ne cazăm la o pensiune de lângă aeroport și să nu plecăm chiauni în vacanță. În plan suna bine.

Înainte de a ajunge la locul de odihnă ne-am oprit la mall-ul de lângă autostradă (Polus?) care pe dinafară e un fel de hală hidoasă dar compensează la interior, unde am luat o cină frugală de la KFC.

Ajunși la pensiunea Bruky, aflată la 400 m lângă aeroport, ne-am dat seama că iarna nu e ca vara și nici pozele de pe net ca realitatea. Proprietarii au o casă cu etaj la parterul căreia e un birt, cu mese slinoase și jocuri mecanice (pokere), un bar kitchos și o sală de mese, genul care a văzut prea multe ciorbe de burtă și mici între două dezinsecții. În spatele acestei case, aproape lipită de ea, au mai construit alta, cu rol de pensiune, cel puțin la etajul întâi pentru că la parter nu știu ce e. Această construcție adițională a implicat niște cacofonii arhitecturale: scara care duce la etajul cu pensiunea blochează una din ușile barului, trecând pe la jumătatea înălțimii ei, apoi urcând pe ea trebuie să te ferești de un colț al casei inițiale și de țeava de gaz dar și faptul că din culoarul cu camere te uiți direct pe geamul băii proprietarilor și le admiri wc-ul. Probabil îl închid (geamul, nu wc-ul) când au treabă pe acolo, dar asta nu m-a liniștit deloc, că tot așa aerisesc.

Camera a fost mirobolantă, să zicem că n-am atins nimic din ce nu era adus de noi și nu era musai să fie atins. Măcar cearceafurile erau curate. O căldură tropicală ne-a obligat să stăm cu geamul deschis, așa că am putut auzi tot zgomotul șoselei de intrare in Cluj, toate avioanele care au aterizat sau decolat și niște trenuri, pentru că se pare că există și o cale ferată în zonă.  Mai are rost să zic că dormeam mai mult în mașină? Toată experiența obținută la accesibilul preț de 80 de lei. Ne-am bucurat că n-a fost cazul de mic dejun!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.