marți, 3 august 2010

Spania 2010 - Playa de Palma

Stațiunea în sine nu e mare lucru, e locul preferat de petrecere al tinerilor nemți și asta spune totul. De pe la amiază, când se trezesc micii teutoni amatori de fotbal și până la răsărit se aud doar cântece tribale, vocale, pentru că nu e pic de muzică deranjantă în stațiune. Spun asta în cunoștință de cauză, gard în gard cu hotelul nostru se afla MegaPark - o adunătură de 6 discoteci de la care n-am auzit nici o notă muzicală. În schimb nemții pomeniți mai sus au făcut gălăgie constant, treceau în pâlcuri, cu tricouri sau alte costumații fistichii la fel, cântând diverse porcării și bând bere sau sangria din găleți de plastic cu paie lungi. Tipic Mallorca. Pun niște poze explicative mai jos.

Vremea a fost relativ frumoasă, cam 30-31 de grade, uneori cu nori pe care îi împrăștia briza după o perioadă (cu excepția ultimelor 2 zile când n-a reușit), apa caldă și bună de bălăceală, o lungă porțiune de mare de mică adâncime, cu mulți pești, unii chiar de vreo jumătate de metru. Plaja cu nisip fin, umbreluțe și sezlonguri, curată până năvăleau blonzii, mi-era și milă de bietul responsabil.

Supermarketurile s-au adaptat clientelei, multe oferte de genul ”la 8 Salitos o căldare plină cu gheață gratis”, whisky Glenfiddich de 12 ani (single malt) la 20 de euro pe când în duty-free e 32, dar prea cald să bei așa ceva, în schimb sangria am turnat pe gât cisterne.

Restaurantele nu erau deosebite, tot datorită specificului, multe fastjunkfooduri McDonalds și BurgerKing dar și localuri care afișau mare că au mâncare germană. De vis, dacă ești bătut în cap și mergi la mare ca să mănânci snitzel. Cât  ne-am plimbat am găsit doar două trei baruri unde merita să stai seara, favoritele fiind MG-Cafe și Pabisa.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.