vineri, 13 august 2010

Români cărora le e rușine de originea lor

Știu că mai există și din ăștia dar eu nu întâlnisem nici unul până acum:

În prima dimineață de conferință stăteam la copiosul mic dejun format din chec și cafea iar la masa noastră (masă înaltă cu picior, fără scaune) vine un domn. La aceste întâlniri e uzual să stai cu străini la masă, să schimbi impresii despre IT, țara de unde ești, să faci conversație adică. Acet domn îi zâmbește colegului meu, acesta pleacă să-și mai ia niște cafea, rămân eu cu el la masă, observ că pe legitimația lui scrie Theo Negoita și mă bag în seamă:
Eu: bună dimineața!
El: excuse me?
Eu: oh, sorry, I saw the name and I presumed you're Romanian.
El: no, no idea, probably the ancestors
și se întoarce cu spatele.
Vine colegul la masă, îi spun tărășenia, se miră și el de noua atitudine, efectiv omul stătea cu spatele ca și când nu dorea să aibă nimic de-a face cu noi, l-am și lăsat în pace dar soarta a făcut ca să fie înscris cu noi la aceleași sesiuni. Acolo foarte volubil, a pus diverse întrebări, practic jumătate din probleme ridicate au fost de el, dar nimic deosebit ci pur și simplu nu reușea să facă ce trebuia să facă toată lumea. Tot vorbind atât i-am putut auzi mai mult pronunția și am dedus că engleza e sigur limbă străină pentru el și că precis e plecat din România, așa că am vrut să-i fac o fază, să vorbesc ceva în românește în spatele lui să vedem dacă se întoarce, ba chiar am râs de el, ce bine că nu a zis că-i român, că ne face de rușine la ce tâmpenii întreabă. Am abandonat ideile detectivistice acolo dar acum l-am căutat pe net după nume și m-am enervat, pentru că e un mincinos. Inițial nu vroiam să-i public numele dar cred că merită onoarea, poate se caută pe Google și ajunge la mine. Rușinică, moșule! 

De unde știu că e aceeași persoană: întâi am intrat pe pagina firmei unde lucrează iar acolo are poza, așa că am văzut că este el. Apoi, pe linkedin la acest profil apare exact aceeași firmă. Uitați-vă la Education...


2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.