miercuri, 21 martie 2012

Braşov - bistro-uri şi cafenele

Ce mi-a plăcut la Braşov şi încă nu a apărut la Sibiu (cu excepţia Redal) e stilul american de baruri cu coffee-to-go, adică acele locuri unde poti intra în drum spre serviciu pentru a lua o cafea la pachet într-o ceaşcă din carton de diverse mărimi. Ok, există McD şi alte fast-food-uri, doar că în aceste cafenele oferta e mai bogată, cam ca la Starbucks. În centrul Braşovului există două asemenea locaţii, ambele Cafeteca.

La capitolul cafenele centrale/stradale Sibiul bate de departe concurenţa însă Braşovul se poate mândri cu câteva restaurante bune, care cel puţin arată bine de afară şi au un meniu interesant, n-am intrat însă în toate. Plimbându-ne spre Poarta Schei mi-a atras atenţia o tăbliţă neagră amplasată pe peretele unui bistro cu un exterior insipid, însă cuvintele "foie gras chaud" nu le întâlneşti prea des prin meniurile din România, aşa că mi-am făcut o notă mentală şi ne-am întors la el la capătul plimbării.

Restaurantul poartă numele complet Poarta Schei 4 - bistro&chestii, are un interior cochet şi un meniu de excepţie. Vi-l recomand călduros. Mie mi-a făcut cu ochiul un tournedos de vită cu foie gras şi sos de trufe cu garnitură de penne, delicios şi îndestulător (al doilea aspect mai rar în restaurante de fiţe), pe care l-am şi pozat, ca să par vărul de la ţară ajuns la oraş (ce nu fac eu pt blogul ăsta):

Ne-am întins şi la un desert, suna bine carpaccio de căpşuni cu îngheţată de vanilie şi fistic. Prezentarea a fost de excepţie, dar ăsta mi s-a părut cam scump pentru nişte căpşuni şi un cub de îngheţată:


Am mai remarcat muzica franţuzească "oldies", pardon, Radio Nostalgie, şi amenajarea cochetă şi simpatică, dar nu opulentă:

4 comentarii:

  1. my friend, turnedos si cu foie gras si cu sos de trufe...adica 3 dintre cele mai scumpe :))) frate, unde te-ai dus, la mama shelter in Paris??? :)))) mici cu mustar n-ai gasit pe nicaieri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mici cu mustar gaseam si acasa, dar n-am vrut chestii din astea sau pizzerie. In plus, sunt mare fan foie gras. Sosul de trufe a fost asa, un punct in plus la meniu, era o chestie mica si amarata (nici f gustoasa ca sa fiu sincer). Foie gras-ul si vita in schimba au fost excelente.

      Ștergere
  2. Da acel restaurant cu specific frantuzesc este The Best, ti l-a recomandat oare Nico? Ea a fost dusa acolo cand a fost rapita de cei de la Lenor. Si mie mi l-a recomandat si l-am cunoscut si pe patron, e un domn tare dragut si pasionat de vinuri. Buna alegere la fel am comandat si eu foie gras doar acolo se mananca aproape la fel de bun ca la mama ei acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi l-a recomandat nimeni, am scris in text cum am ajuns acolo ;)

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.