vineri, 2 martie 2012

Groupama fail

Am avut casco şi rca la maşină la Groupama. Un an, până ieri. După cum ştiţi, am avut diverse accidente şi incidente anul trecut: furat sigle, belit o jantă şi un cauciuc şi mizilicul ăla de daună de 15.000 de euro, făcut pe casco şi regres administrativ. Aşa că la ei în sistem apar, probabil, cu un semn de exclamare mare şi roşu. Anul trecut prima de asigurare a fost de aproximativ 1200 euro. Anul acesta mi-au făcut o ofertă de nerefuzat: peste 3000 de euro, că aşa le calculează sistemul. După intervenţia brokerului meu favorit au reconsiderat oferta: 2300 de euro. Moment în care am ales firma Allianz, cu oferta de 1100 euro. Eu am vrut să fiu fidel firmei, dar nu pot să fiu chiar prost. 

Calculul e simplu:
- cei 15.000 euro plătiţi de ei au fost recuperaţi pe procedura de regres administrativ de la firma unde avea cel vinovat asigurarea, aşa că nu li s-a produs nicio pagubă;
- două sigle: vreo 300 lei, s-a mai revopsit capota, o mai fi costat şi aia ceva, să zicem încă 500;
- o jantă şi un cauciuc: vreo 2000 lei.
Total: până în 3000 lei costuri cu daune asigurate şi suportate de ei.
Costul asigurării: 1200 euro.
Profit Groupama: aprox 2000 lei plus incă vreo 500 lei de pe RCA (că şi pe ăla l-am mutat la A).

O fi rău? se pare că da, de aia-şi permit să dea flit la clienţi "riscanţi".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.