vineri, 16 martie 2012

Yahoo Messenger sucks

Din când în când mi se blochează Mac-ul în Windows (Bootcamp, nu maşină virtuală). Suspectez una din cele două plăci grafice că ar fi de vină pentru că am făcut o dată update la driver şi l-a apucat amokul. De fapt suspectez accelerarea harware a Flash-ului că face ţigănii cu placa grafică. Am revenit la driverele iniţiale şi situaţia a fost mult timp ok, adică se bloca o dată pe săptămână. Enervant, dar acceptabil. Apoi mi-am dat seama că eu am tot timpul Yahoo Messenger deschis, care are reclamă Flash în partea de jos şi că ar putea fi el cauza blocajelor. Aşa că instalat Trillian şi am constatat că am scăpat de probleme. Avantaj secundar: l-am configurat să nu-mi deschidă ferestre de chat când mă apelează cineva, are doar o mică iconiţă pulsând în system tray, pe care o văd când nu-s concentrat cu treaba. Aşa că o să vă răspund mai greu, dar n-o să fiu întrerupt din lucru. 

Să nu mai vorbim de faptul că în loc să fie o unealtă rapidă au băgat o grămadă de funcţii inutile şi mâncătoare de resurse în YM. Sau că versiunea pentru Mac e de doi ani în beta (3.0), aşa că am trecut pe iMessage care-i mult mai drăguţ şi are şi alte avantaje.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.