joi, 15 martie 2012

De ce să nu-ţi iei ceas "de firmă"

Am cumpărat în iulie un ceas (de dat cadou) de la B&B Collection din mall. Nu ceas elveţian ci ceas "de firmă", că aşa-s majoritatea celor de acolo şi pentru că arăta interesant. N-a costat cât unul elveţian, dar nici ieftin n-a fost. În noiembrie i se rupe un element de la cataramă. Mă duc cu el la magazin la începutul lui decembrie şi mi se spune că am garanţie doar la părţile mecanice, nu şi la curea, dar că pot comanda alta, cam cu 100 lei. O curea de piele, deja stabilit că e proastă calitativ şi de doi lei. Super nesimţit preţul după părerea mea, dar ce să-i faci, nu poţi lăsa ceasul aproape nou, cadou, neutilizat. 

Doamnele de la magazin nu mă ajută ele cu comanda ci îmi dau o hârtiuţă cu o adresă de email. Scriu pe adresa respectivă. Nu se întâmplă nimic vreo săptămână. Mă enervez şi caut altă adresă, cu un nume de persoană, nu generică, pe site-ul lor şi scriu acolo. Îmi răspunde cineva rapid că au notat comanda şi că o să ajungă în ianuarie cureaua. Fix la 1 martie ajunge, 100 lei. Să vedem cât ţine. A, n-au vrut să o monteze la magazin.

Concluzia? Ca şi la haine, majoritatea produselor "de firmă" au preţuri exagerat de mari în comparaţie cu calitatea oferită. Preferabil un ceas de la o marcă specializată (Festina, Casio, Fossil etc), chiar dacă nu elveţiană, decât ceva cu un design interesant, făcut într-un sweatshop din Vietnam cu materiale proaste.

6 comentarii:

  1. N-am mai purtat ceas de cativa ani. Asta pana luni cand mi-am luat ceas de la Lidl cu 30 de lei. Sunt curios cat tine.
    Referitor la hainele de firma: am luat saptamana trecuta niste sosete Jack Wolfskin pentru schi, cu garantie 2 ani(!!!). Asta e o chestie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceasul nu mult, sosetele probabil da - JW face produse bune si relativ ieftine. La 30 de lei n-ai pretentii oricum :)

      Ștergere
  2. Acum patru ani, mi-am cumpărat un ceas de firmă, Tissot, cu baterie, pentru cel mecanic nu-mi ajungea bugetul. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost card-ul de garanţie internaţională primit cu el (între timp l-am pierdut). În anul de garanţie am testat ceasul la tot felul, inclusiv scufundări în Mediterană. Nu i-a plăcut, chiar dacă scria pe el că rezistă la 50 m adîncime. Probabil se refereau la sărituri în cadă. În fine, l-am trimis la reprezentanţa Tissot din Bucureşti, s-a rezolvat în aproximativ o lună, parcă e totuşi mai bine decît să aştepţi două luni după o curea de ceas. Încă îl port.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai stiut ca valorile alea se iau cu un grad de rezistenta mai mic? Daca scrie 50m poti sa te speli pe maini, daca scrie 200m merge pana la 50m. Am distrus si eu ceas asa, mai demult :)

      Ștergere
    2. Să ştii că n-am ştiut, eu am citit 50 de metri, m-am scufundat 5-6 metri maxim, a luat-o razna după asta! :)) I se învîrteau limbile ca apucate de streche! Noroc cu garanţia, mi l-au făcut bine fără nici un cost suplimentar. Acum nu-l mai iau nici la Olimpia...

      Ștergere
  3. subscriu cu un casio subacvatic rezistent cică pâna la 50m, fapt pentru care mi-am permis să facă fică-mea scufundări dupa el, în piscina de 1,5m-2m. Cam ăsta i-a fost și sfârșitu' lu' Casio!

    RăspundețiȘtergere