joi, 21 februarie 2013

B2B între est-europeni

Se cere o ofertă de preț pentru un produs fabricat în Slovacia. Se răspunde cu prețuri pe tipurile de marfă și mod de ambalare. Se cere preț total pentru trimiterea unei mostre. Se oferă și acesta, slovacii roagă plata în avans. Toată discuția decurge extrem de profesionist. 

Valoarea produsului fiind mică (8 euro), costă mai mult transportul (25 euro) și nici comisionul bancar nu e ieftin, vreo 14 euro. Se întreabă de varianta cu Western Union. E acceptată, dar oamenii s-au mai gândit la ceva: ”Or maybe put the Money in an envelope between carton and send to our address? That would be maybe better idea.”

Când am citit paragraful redat mai sus am făcut ochii mari, am recitit tot textul de încă două ori, iar când m-am convins că expeditorul nu glumește m-a apucat un râs în cascadă. Mai lipsea ceva de genul ”we best friends, we offer you goood product”.

3 comentarii:

  1. Totusi, pare solutia cea mai avantajoasa... eu m-as risca. Iar plata pentru toata marfa pe care o s-o cumpoarati asi trimite-o printr-un racket din Ucraina, musai in trening cu lant la gat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te expui la fix aceleasi riscuri cand trimiti banii cu Western Union ca atunci cand ii trimiti cash. S-au dat destule tepe folosind WU... Sa nu te miri daca raspunsul lor era de fapt ironic la adresa propunerii voastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu erau ironici, doar amabili. Pana la urma au trimis marfa si platim ulterior.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.